високи триглицериди

Здравословни практики срещу високи триглицериди

Наличието на високи триглицериди в кръвта носи подобен риск за здравето на сърцето, както и високият холестерол. Освен това последни проучвания доказват за наличието на връзка между увеличаващия се брой хора с наднормено тегло през последните 30 години и повишените нива на триглицериди.

Кардиолозите от Lahey Clinic в щата Масачузетс предупреждават и за риск от сърдечен удар или инсулт вследствие на високи триглицериди. Да следите нивата на триглицеридите е също толкова важно, колкото и да знаете дали нивата на „добрия“ (HDL) и „лошия” (LDL) холестерол са в норма.

Връзка между високи триглицериди и нивата на холестерол в кръвта

В много от случаите високите триглицериди вървят „ръка за ръка“ с ниски нива на „добрия“ холестерол (HDL) и това се предава в семейството, смятат още специалистите. А нивата на “добрия” холестерол (HDL) е важно да са в норма, защото те противодействат на последствията, предизвикани от наличието на висок „лош“ холестерол.

Как да разберете дали имате високи триглицериди?

Важно е да държите нивата на триглицеридите под 150 mg/dL. Колкото повече се повишава тази цифра, толкова по-висок е рискът от сърдечни проблеми.

Нормални нива – под 150 mg/dL.

Високи нива – над 200 mg/dL.

Много високи нива – над 500 mg/dL.

Високите нива на триглицериди се свързват още със затлъстяване, диабет, бъбречни заболявания и заболявания на щитовидната жлеза.

Добри практики при високи триглицериди

Здравословният режим на хранене играе ключова роля в поддържане на триглицеридите в норма. Дори от Американската асоциация по сърдечно-съдови заболявания споделят, че здравословните решения при избора на храна и включването на повече движение в ежедневието са от съществено значение за намаляване нивата на триглицериди в кръвта. При някои хора тази практика дава дори по-добри резултати от прилагане на медикаментозно лечение.

Имате високи триглицериди? Доверете се на силата на природата!

Природата винаги може да предложи подходящ натурален лек. Защо да чакате да се влоши проблема и чак тогава да се налага да предприемате по-сериозни мерки, като може да „хванете“ проблема „в зародиш“ и да се справите без особени усилия.

Високоефективните природни съставки в Липибор / Lipibor® спомагат за регулиране нивата на липидите в кръвта. Комбинацията от Ниацин (Niacin), Поликозанол (Policosanol) и Бета глюкан (Beta-glucan) успешно се справят с високи нива на триглицериди и регулират нивата на холестерола. Липибор се прилага като помощно средство към режима на хранене и промяна в начина на живот и е 100% естествен и изцяло безопасен продукт.

 

borola
Споделяне