бета глюкан

Бета глюкан за понижаване на холестерола

С редовен прием на подходящо количество бета глюкан може да се постигне трайно понижаване на холестерола. Това е заключението от специализирано проучване на учени от университета в Минесота (САЩ). Значението на това откритие е огромно за всички хора с висок холестерол, които търсят ефективно и същевременно безопасно средство за нормализирането му.

Бета глюкан

Особености. В последните години медицинският интерес към бета глюкан непрекъснато расте. Това се дължи на разностранните ползи от приема му, които се доказват от клиничните проучвания.

Бета глюкан е полизахарид от групата на т.нар. разтворими фибри. Среща се като естествена част от състава на житни продукти (овес), както и в клетъчните стени на някои бактерии, дрожди, водорасли и др. Бета глюкан, екстрахиран от тези природни източници, се ползва успешно като средство за подсилване на имунитета при деца и възрастни. В последните години обаче все по-сериозно се проследява позитивният му ефект за регулиране на холестерола.

Роля на бета глюкан за понижаване на холестерола. Клиничните проучвания установяват, че бета глюкан забавя усвояването на приетия с храната холестерол в червата. Това му действие носи 2 позитива по отношение нормализиране на липидния профил:

  • намаляват нивата на общия холестерол в кръвта
  • увеличава се т.нар. добър холестерол – той се пренася от съдовете обратно към черния дроб за компенсиране намаленото количество холестерол, постъпващ от червата и стомаха

Бета глюкан има изключително благоприятно действие за трайно понижаване на холестерола в кръвта. Затова приемът на бета глюкан е препоръчителен за всеки, страдащ от висок холестерол (хиперхолестеролемия).

Конкретните данни сочат, че повишаването на холестерола в кръвта само с 0,2 ммол/литър увеличава риска от атеросклероза и сърдечно-съдови заболявания с поне 12%. Клиничните проучвания показват, че, приеман в оптимални дози, само за 6 седмици бета глюкан понижава общия холестерол с поне 0,3 ммол/литър.

Бета глюкан – решение при висок холестерол

Бързото нормализиране на липидния профил при хората с висок холестерол е от ключово значение за намаляване на сърдечно-съдовия риск. За целта редовният прием на бета глюкан предлага ефикасно природно решение.
Висококачествен бета глюкан в оптимални дози е включен в състава на изцяло природния продукт Липибор / Lipibor®. Тук благоприятното действие на бета глюкан за понижаване на холестерола се допълва от още 2 естествени съставки – ниацин и поликозанол. Мощният троен състав на Липибор превръща този продукт в първи избор на лекарите за:

  • понижаване на общия и лошия холестерол
  • намаляване на триглицеридите
  • повишаване на добрия холестерол

Ефектът от приема на Липибор настъпва в рамките само на няколко седмици. Той носи трайни ползи за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания при хора на всякаква възраст.

 

borola
Споделяне