Липибор – за здравословни нива на холестерола

Липибор
Производител: Борола ООД
18 лв
Безплатна доставка над 60 лв.

Какво представлява Липибор?

Липибор има благоприятно действие върху понижаването на общия холестерол, LDL и VLDL, като в същото време повишава HDL.

Липибор е тромбоцитен антиагрегант и имуномодулатор.

Липибор се прилага като помощно средство при промяна на храненето и начина на живот, с цел намаляване повишените нива на холестерола.

Понижавайки LDL и повишавайки HDL, Липибор предпазва от развитие на атеросклероза. Неговият най-силен ефект е повишаването на добрия холестерол (HDL).

Липибор понижава тромбоцитната агрегация, както при здрави, така и при хора с висок холестерол, което е от полза за пациенти, страдащи от “claudicatio intermittens”.

Липибор има положителен ефект върху контрола на холестерола от 6-8 до 12 седмици след началото на приема.

Липибор има синергичен ефект с други препарати, понижаващи холестерола (статини, фибрати). Потенцира антиагрегантното действие на аспирина.

Какъв е съставът на Липибор?

Всяка капсула Липибор съдържа висококачествени стандартизирани екстракти на Policosanol (Поликозанол), Niacin (Ниацин) и Beta-glucan (Бета-глюкан).

Всяка съставка поотделно играе важна роля за регулиране на холестерола. Трите заедно се допълват и имат взаимно усилващ ефект.

Как се приема Липибор?

Липибор се дозира по 1 капсула по време на вечеря или преди лягане, тъй като синтеза на холестерола е повишен през нощта.

При нива на холестерола от 5.17 – 6.20 mmol/l, по 1 капсула дневно; при ниво на холестерола по-високо от 6.20 mmol/l – 2 пъти по 1 капсулa дневно.

Има ли странични ефекти?

Липибор е напълно безопасен и не притежава странични ефекти. Може да се приема от диабетици, хора на преклонна възраст и болни с понижена чернодробна функция.

Не се препоръчва по време на бременност и кърмене!

Мнения за Липибор?

Мира Иванова
Много добър продукт! На профилактичните прегледи ми откриха завишени нива на холестерол и триглицериди. Моят лекар ми изписа продукта, както и препоръки за хранене и физически упражнения. След 3-4 месеца, стойностите влязоха в норма.

Лилия
Хубавото на продукта е, че е напълно безвреден и може да се приема от диабетици като мен.

Петър Личев
Доволен съм от продукта. Имах завишени нива на LDL, но с него и диета успях да намаля значително нивата.

Златина Цекова
Специални благодарности на производителите на продукта, но трябва да се промени и начина на хранене.

Споделяне
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
34 Коментарa
Най-нови
Най-стари Най-оценени
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
Иванов
Иванов
24.08.2023 18:08

Трябва ли да приемам Липибор ?
при стойности на HDL-холестерол/HDL- 0.95   mmol/l при референтна стойност 1.04-1.56 , препоръчани стойности >1.2.
Общ холестерол/T Cholеsterol – 4.87   mmol/l
LDL-холестерол/LDL-cholesterol – 3.26   mmol/l

Екип Липибор
Админ
Екип Липибор
25.08.2023 9:06
Отговор на   Иванов

Здравейте, Както се вижда от посочените данни, HDL е с по-ниски стойности от препоръчителните. Това може да се дължи на различни фактори като тютюнопушене, нездравословно хранене или липса на физическа активност. Въпреки че общия холестерол е в норма, LDL холестерола е със завишени стойности. При млади и здрави хора, той трябва да е < 3 mmol/l. При хора с по-висок риск от развитие от сърдечносъдови заболявания < 2.6 mmol/l. Съотношение между общия холестерол и HDL холестерола трябва да бъде < 5:1, а оптималното съотношение е 3.5:1. Съотношението се получава като се раздели общия холестерол на HDL холестерола. Спрямо посочените от… Повече »

Павлин
Павлин
01.07.2023 21:57

Здравейте,
Искам да попитам дали е удачно да приемам Липибор, тъй като имам многогодишни ниски нива на HDL, около 1,00-1,09, а останалите нива са били почти винаги в/около нормите? Последните резултати: HDL-1,07, LDL-2,65, total-4,42, триглицериди-1,65.

Екип Липибор
Админ
Екип Липибор
10.07.2023 9:18
Отговор на   Павлин

Здравейте,
Извиняваме се за забавянето!

Удачно е да направите курс с Липибор в дозировка 1 капсула дневно. Препоръчваме минимум 6 месеца. Направете контролни изследвания след този период, за да се види по-обективно как са нивата на HDL, тъй като сероконверсията на липидите е бавна. Ако е възможно увеличете ходенето пеша. Леката физическа активност повишава HDL.

Поздрави!

Мед. екип, Липибор

Еди
Еди
20.04.2023 20:53

Изминаха четири месеца от първа консумация на вашия продукт-Х 1 капс.дневно.Ефекта за нивата на общия холестерол са задоволителни-5.62.Това което не помръдва са триглицеридите,които са двойни -4.22,което във фамилията е наследствено.Имам още запаси от продукта ви,но не ми е ясно кога ще постигна нормални нива на триглицеридите?Съвет?

Екип Липибор
Админ
Екип Липибор
25.04.2023 17:15
Отговор на   Еди

Здравейте,

Предвид високите стойности на триглицеридите препоръчваме дозировката на Липибор да бъде 2 пъти по 1 капсула дневно, разпределени на обяд и на вечеря.

За макисмален ефект върху триглицеридите включете продукта ТриОмега 1000+ – 3 пъти по 1 капсула дневно по време на хранене – сутрин, обед и вечер.

След едномесечен прием е вероятно стойностите на триглицеридите да се понижат с 30 %.

Имайте предвид, че при наследствена триглицеридемия ефекта може да е по-слаб, но при всички случаи ще имате добър резултат при продължителна употреба на предложената схема.

Поздрави,

Мед. екип, Липибор

Татяна
Татяна
11.04.2023 22:18

Здравейте!

Холестерол – общ – 3.98, Холестерол – HDL – 1.38, Холестерол – LDL – 2.25. Ще помогне ли Липибор да нормализирам холестерол HDL? Благодаря!

Екип Липибор
Админ
Екип Липибор
12.04.2023 11:27
Отговор на   Татяна

Здравейте,

Липибор е подходящ за повишаване на HDL, тъй като той придвижва всички липопротеини в правилната посока и постига здравословни нова на холестерола. Може да дозирате Липибор по 1 капсула на обяд или вечер.

За максимален резултат върху HDL препоръчваме да увеличите движението без големи натоварвания. Например кратки разходки, изкачване на стълби без асансьор, ежедневни 10 минутни упражнения вкъщи и/ или друг вид двигателна активност, която Ви е приятна.

Направете конролни изследвания след 6 месеца, тъй като промените в липидните фракции се променят бавно.

Успех!

Мед. екип, Липибор

Мариана Андонова
Мариана Андонова
17.11.2022 8:35

Здравейте, ако високия холестерол е в резултат на генна причина може ли да се взима Липибор и ще помогне ли за регулиране?

Екип Липибор
Админ
Екип Липибор
19.11.2022 11:43
Отговор на   Мариана Андонова

Здравейте,

Може да приемате Липибор 1-2 капсули дневно разпределелни обед и вечер. Тъй като високията холестерол е генетично детерминиран, намаляването на холестерола ще става по-бавно. Предимство е, че Липибор природен продукт, което позволява да се приема постоянно. Липибор поддържа нивата на всички холестероловите фракции в здравословни нива.

Поздрави!

Мед. екип, Липибор

Петър Вучков
Петър Вучков
04.11.2022 13:43

Здравейте!
В момента приемам Амлатор 20/5 .Нивата на холестрола са: общ 3,16,HDL- 0.81,LDL- 1.24,триглицериди 2,45.Трябва ли да спирам статина или да го комбинирам с някой от Вашите продукти?

Екип Липибор
Админ
Екип Липибор
08.11.2022 17:39
Отговор на   Петър Вучков

Здравейте,

Препоръчваме да добавите Липибор по 1 капсула в следобедните часове и ТриОмега 1000+ по 2 капсули по време на обедното Ви хранене. Не спирайте статина.

Липибор препоръчваме за повишаване на HDL, a ТриОмега 1000+ – за редукция на триглицеридите. Първите резултати от добавените природни продукти върху липидните фракции трябва да очаквате минимум след 3 месеца. Минимум след 3 месеца може да направите контролни кръвни изследвания.

Приемът на Липибор и ТриОмега 1000+ е добре да продължи минимум 6 месеца, а при проблеми с липидите и по-продължително.

Успех!

Мед. екип, Липибор

Мария Христова
Мария Христова
12.10.2022 11:47

Здравейте!
При нива на холестерол:общ -7.36, HDL- 1.08, LDL- 4.56, триглицериди-3.79
и назначено лечение, единствено с Калипра, удачно ли е да добавим и Вашия продукт?

Екип Липибор
Админ
Екип Липибор
13.10.2022 8:30
Отговор на   Мария Христова

Здравейте,

При посочените нива на липиди е съвсем уместно да се добави и Липибор – 1 капсула на обяд и 1 капсула вечер. Липибор е природен продукт за здравословни нива на холестерола. Той ще подпомогне понижаването на “лошия” холестерол и ще повиши нивата на HDL, който е т.нар “добър” холестерол, което липсва като ефект при синтетичните лекарства. Когато нивата на липидите влязат в нормални граници, Липибор може да се приема по 1 капсула на обяд за поддържане на ефекта.

Поздрави!

Мед. екип, Липибор

Софка
Софка
08.10.2022 2:10

Здравейте! С хашимото съм. LDL ми е 4,91,а HDL 2,23. Общия е 7,54.Храня се по нисковъглехидратен режим, но не мога да смъкна холестерола заради проблема с жлезата. Не искам да пия статии. Посъветвайте ме какво да правя. Триглицеридите ми са в норма.

Екип Липибор
Админ
Екип Липибор
13.10.2022 14:28
Отговор на   Софка

Липибор е подходящ природен продукт. При посочените стойности на общия холестерол, дозирайте Липибор по 1 капсула на обяд и 1 капсула вечер. Направете контролни изследвания след минимум 6 месеца. Промените в липидите на фона на тиреоидит на Хашимото са бавни. При добро повлияване може да продължите приема на Липибор и в по-ниска дозировка от 1 капсула в следобедните часове.

Добре е, че сте намалили възглехидратния прием. Ще постигнете по-добри резултати с липидния метаболизъм ако успеете да увеличите и движението си. Не са необходими изморителни тренировки, но ежедневно движение и/ или лека гимнастика поне 30 минути.

Поздрави!

Мед. екип, Липибор

Gergana
Gergana
18.08.2022 9:40

Здравейте може ли да пия това лекарство. при положение че само добрия холестерол ми в под нормата 1,19 всички други ми са в норма

Екип Липибор
Админ
Екип Липибор
19.08.2022 11:40
Отговор на   Gergana

Здравейте,

Вашето състояние не изисква да приемате добавки за намаляване на холестерола и неговите фракции. Бихме Ви препоръчали ТриОмега 1000+ (биологично активни омега 3 мастни киселини за поддържане на добро здраве и нормални липиди) по 1 течна капсула дневно заедно с Оксибор Форте (широкоспектърен антиоксидант за организма, който детоксикира тялото и поддържа доброто здраве и имунитет) по 1 таблетка дневно за период от 3 месеца. Комбинацията ТриОмега 1000+ и Оксибор Форте могат да се приемат като профилактични курсове веднъж или два пъти годишно, например пролет и есен или лято и пролет според нуждите на организма.

Поздрави!

Мед. екип, Липибор

Венета Илиева
Венета Илиева
05.08.2022 15:25

Здравейте,
Джипито ми прави профилактичен преглед и кръвни изследвания.
Холестерол – 8.3 – висок риск!
Ще ми помогне ли Липибор да сваля това много високо ниво?

Екип Липибор
Админ
Екип Липибор
05.08.2022 17:15
Отговор на   Венета Илиева

Здравейте,

Липибор е подходящ при Вашите стойности на общия холестерол. Препоръчваме 2 капсули, разпределени обед и вечер. Контролни изследвания на холестерола трябва да направите най-рано след 3 месеца прием на Липибор. Когато правите изследвания на холестерол е добре да се проследят всички негови фракции – LDL, HDL и т.н, за да се наблюдава и как се покачва добрия холестерол (HDL).

Поздрави!

Мед. екип, Липибор

Младен
Младен
27.07.2022 9:19

Имам HDL 0.82, LDL 1.92, Общ холестерол 3.43. И триглицериди 1.42. Нужно ли да пия липибор за повишаване на HDL. Благодаря

Екип Липибор
Админ
Екип Липибор
27.07.2022 10:58
Отговор на   Младен

Здравейте, Наистина би било добре HDL да е по-висок. Тъй като Липибор е природен продукт, който придвижва всички фракции на холестерола в правилната посока ще бъде добре да направите един курс 3-6 месеца. Приемайте по 1 капсула Липибор в следобедните часове. Увеличете движението, достатъчно е 15 минути на ден ходене повече от стандартното при Вас. Движението също подобрява нивата на HDL. Ако правите контролни изследвания за нивата холестероловите фракции, нека това да бъде минимум 3 месеца след приема на Липибор. Процесът на промяна в липидните нива е бавен и за да се види тенденцията е необходимо време. Успех! Мед. екип,… Повече »

Красимир
Красимир
29.06.2022 16:03

Hdl холестирол ми е 2.16 мога ли да го намаля с това лекарство

Екип Липибор
Админ
Екип Липибор
30.06.2022 8:34
Отговор на   Красимир

Здравейте,

HDL е добрият холестерол и не е необходимо да се намалява. Обикновено дори е добре да бъде по-висок. При стойности като Вашите 2,16 ммол/л, HDL е в нормални граници.

Липибор е природен продукт, който придвижва всички фракции на холестерола в правилната посока. Добра идея е да направите един курс с Липибор по 1 капсула дневно за 3 месеца за здравословни нива на холестерола.

Поздрави!

Мед. екип, Липибор

Евгения Петкова
Евгения Петкова
18.05.2022 17:56

Здравейте, може ли Липибор да замести действието на Аторис, който 89-годишният ми баща взима в момента?

Екип Липибор
Админ
Екип Липибор
19.05.2022 16:54
Отговор на   Евгения Петкова

Здравейте, Въпросът е логичен, тъй като често през летните месеци, когато движението на хората се увеличава и в хранителния им режим се повишава консумацията на зеленчуци, липидолозите заменят лекарствата от групата статини с природни средства. Липибор е отличен избор, защото придвижва всички фракции на липидите в правилната посока. Тъй като във Вашия въпрос се касае за върастен човек вероятно с висок сърдечно-съдов риск е добре да се подходи внимателно без резки промени. Ако кръвното налягане и холестерола са в нормални граници, тогава може да обмислите намаляване дозата на статина и включване на Липибор в дозировка 2 пъти по 1 капсула… Повече »

Diana
Diana
22.02.2022 13:50

Трябва ли да се приема постоянно, или може да се почива? И като хранителна добавка ли е лекарството?

Екип Липибор
Админ
Екип Липибор
22.02.2022 17:42
Отговор на   Diana

Здравейте, Липибор е природен продукт или т.нар хранителна добавка. Той може да се приема постоянно, тъй като няма страничните ефекти на лекарствата, които налагат почивки. Препоръчваме минимум 6 месеца, тъй като раздвижването на холестерола и неговите фракции в правилната посока е бавен процес. Ако успоредно с Липибор не се прилага диета и движение, тогава по-добре е Липибор да се приема постоянно. Ако се включи диета и движение и се постигнат нормални нива на холестерола и неговите фракции, препоръчваме поддържане на постигнатото с ТриОмега 1000+ по 2 капсули дневно. Не се колебайте да приемате Липибор, докато постигнете контрол на холестерола и… Повече »

Лора
Лора
16.01.2022 13:06

Здравейте! Мога ли да пия липибор с берберин и инозитол в комбинация?

Екип Липибор
Админ
Екип Липибор
18.01.2022 8:32
Отговор на   Лора

Здравейте,

Липибор е съвместим с посочените от Вас продукти. Липибор придвижва всички липиди в правилната посока, а другите продукти регулират глюкозните нива и инсулина. Вероятно по този начин ще постигнете добър метаболитен баланс. Липибор се приема по 1-2 капсули следобед и/ или вечер. Добре е да се приема продължително време минимум 6 месеца. Ако правите изследвания на холестерола е добре да бъде поне след 3 месеца, тъй като в началото липидните фракции се раздвижват и данните няма да са точни. Също така е добре да пиете минимум 3 литра вода дневно.

Поздрави!

Мед. екип, Липибор

С. Йорданова
С. Йорданова
08.09.2020 14:56

Здравейте, лекар ми изписа Ромазик 20. Мога ли заедно с него да пия Липибор?
Мога ли да приемам Липибор вместо Ромазик?

Екип Липибор
Админ
Екип Липибор
10.09.2020 15:56
Отговор на   С. Йорданова

Здравейте,

Липибор е природна комбинация за здравословни нива на холестерола. Предимството му е, че действа на всички фракции на холестерола – LDL, HDL и др.

Може да се приема заедно с Ромазик 20. Тъй като Ромазик е статин, а те не са ефективни по отношение на добрия холестерол, Липибор ще потенцира ефекта му.

Приемайте по 1 капсула Липибор обед или вечер. Когато холестеролът се нормализира, може да останете само на Липибор за поддържане на резултатите.

Поздрави!

Мед. отдел, Борола

латинка младенова
латинка младенова
19.07.2019 12:49

след като засилва действието на аспирина,може ли да се приема и ацетизал кардио

Екип Липибор
Админ
Екип Липибор
24.07.2019 16:44

Здравейте, Липибор е съвместим с Ацетизал Кардио.
Според нивото на холестерола, Липибор се приема по 1-2 капсули следобед и вечер ако дозата е 2 капсули и само вечер ако дозата е 1 капсула.
Приемайте Липибор до постигане на здравословни нива на холестерола.

Успех!