Липибор – за здравословни нива на холестерола

Всяка капсула Липибор® съдържа висококачествени стандартизирани екстракти на Policosanol (Поликозанол), Niacin (Ниацин) и Beta-glucan (Бета-глюкан).

Всяка съставка поотделно играе важна роля за регулиране на холестерола. Трите заедно се допълват и имат взаимно усилващ ефект.

Липибор® има благоприятно действие върху понижаването на общия холестерол, LDL и VLDL, като в същото време повишава HDL.

Липибор® е тромбоцитен антиагрегант и имуномодулатор.

Липибор® се прилага като помощно средство при промяна на храненето и начина на живот, с цел намаляване повишените нива на холестерола.

Понижавайки LDL и повишавайки HDL, Липибор® предпазва от развитие на атеросклероза. Неговият най-силен ефект е повишаването на добрия холестерол (HDL).

Липибор® понижава тромбоцитната агрегация, както при здрави, така и при хора с висок холестерол, което е от полза за пациенти, страдащи от “claudicatio intermittens”.

Липибор® се дозира по 1 капсула по време на вечеря или преди лягане, тъй като синтеза на холестерола е повишен през нощта.

Липибор® има положителен ефект върху контрола на холестерола 6-8 до 12 седмици след началото на приема. При необходимост дозата може да се увеличи до 2 капусли дневно, по 1 обед и вечер. При нива на холестерола от 5.17 – 6.20 mmol/l, по 1 капсула дневно; при ниво на холестерола по-високо от 6.20 mmol/l – 2 пъти по 1 капсулa дневно.

Липибор® има синергичен ефект с други препарати, понижаващи холестерола (статини, фибрати). Потенцира антиагрегантното действие на аспирина. Напълно безопасен е и не притежава странични ефекти. Може да се приема от диабетици, хора на преклонна възраст и болни с понижена чернодробна функция.

Не се препоръчва по време на бременност и кърмене.

Споделяне
guest
18 Коментарa
Най-нови
Най-стари Най-оценени
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
Gergana
Gergana
18.08.2022 9:40

Здравейте може ли да пия това лекарство. при положение че само добрия холестерол ми в под нормата 1,19 всички други ми са в норма

Екип Липибор
Админ
Екип Липибор
19.08.2022 11:40
Отговор на   Gergana

Здравейте,

Вашето състояние не изисква да приемате добавки за намаляване на холестерола и неговите фракции. Бихме Ви препоръчали ТриОмега 1000+ (биологично активни омега 3 мастни киселини за поддържане на добро здраве и нормални липиди) по 1 течна капсула дневно заедно с Оксибор Форте (широкоспектърен антиоксидант за организма, който детоксикира тялото и поддържа доброто здраве и имунитет) по 1 таблетка дневно за период от 3 месеца. Комбинацията ТриОмега 1000+ и Оксибор Форте могат да се приемат като профилактични курсове веднъж или два пъти годишно, например пролет и есен или лято и пролет според нуждите на организма.

Поздрави!

Мед. екип, Липибор

Венета Илиева
Венета Илиева
05.08.2022 15:25

Здравейте,
Джипито ми прави профилактичен преглед и кръвни изследвания.
Холестерол – 8.3 – висок риск!
Ще ми помогне ли Липибор да сваля това много високо ниво?

Екип Липибор
Админ
Екип Липибор
05.08.2022 17:15
Отговор на   Венета Илиева

Здравейте,

Липибор е подходящ при Вашите стойности на общия холестерол. Препоръчваме 2 капсули, разпределени обед и вечер. Контролни изследвания на холестерола трябва да направите най-рано след 3 месеца прием на Липибор. Когато правите изследвания на холестерол е добре да се проследят всички негови фракции – LDL, HDL и т.н, за да се наблюдава и как се покачва добрия холестерол (HDL).

Поздрави!

Мед. екип, Липибор

Младен
Младен
27.07.2022 9:19

Имам HDL 0.82, LDL 1.92, Общ холестерол 3.43. И триглицериди 1.42. Нужно ли да пия липибор за повишаване на HDL. Благодаря

Екип Липибор
Админ
Екип Липибор
27.07.2022 10:58
Отговор на   Младен

Здравейте, Наистина би било добре HDL да е по-висок. Тъй като Липибор е природен продукт, който придвижва всички фракции на холестерола в правилната посока ще бъде добре да направите един курс 3-6 месеца. Приемайте по 1 капсула Липибор в следобедните часове. Увеличете движението, достатъчно е 15 минути на ден ходене повече от стандартното при Вас. Движението също подобрява нивата на HDL. Ако правите контролни изследвания за нивата холестероловите фракции, нека това да бъде минимум 3 месеца след приема на Липибор. Процесът на промяна в липидните нива е бавен и за да се види тенденцията е необходимо време. Успех! Мед. екип,… Повече »

Красимир
Красимир
29.06.2022 16:03

Hdl холестирол ми е 2.16 мога ли да го намаля с това лекарство

Екип Липибор
Админ
Екип Липибор
30.06.2022 8:34
Отговор на   Красимир

Здравейте,

HDL е добрият холестерол и не е необходимо да се намалява. Обикновено дори е добре да бъде по-висок. При стойности като Вашите 2,16 ммол/л, HDL е в нормални граници.

Липибор е природен продукт, който придвижва всички фракции на холестерола в правилната посока. Добра идея е да направите един курс с Липибор по 1 капсула дневно за 3 месеца за здравословни нива на холестерола.

Поздрави!

Мед. екип, Липибор

Евгения Петкова
Евгения Петкова
18.05.2022 17:56

Здравейте, може ли Липибор да замести действието на Аторис, който 89-годишният ми баща взима в момента?

Екип Липибор
Админ
Екип Липибор
19.05.2022 16:54
Отговор на   Евгения Петкова

Здравейте, Въпросът е логичен, тъй като често през летните месеци, когато движението на хората се увеличава и в хранителния им режим се повишава консумацията на зеленчуци, липидолозите заменят лекарствата от групата статини с природни средства. Липибор е отличен избор, защото придвижва всички фракции на липидите в правилната посока. Тъй като във Вашия въпрос се касае за върастен човек вероятно с висок сърдечно-съдов риск е добре да се подходи внимателно без резки промени. Ако кръвното налягане и холестерола са в нормални граници, тогава може да обмислите намаляване дозата на статина и включване на Липибор в дозировка 2 пъти по 1 капсула… Повече »

Diana
Diana
22.02.2022 13:50

Трябва ли да се приема постоянно, или може да се почива? И като хранителна добавка ли е лекарството?

Екип Липибор
Админ
Екип Липибор
22.02.2022 17:42
Отговор на   Diana

Здравейте, Липибор е природен продукт или т.нар хранителна добавка. Той може да се приема постоянно, тъй като няма страничните ефекти на лекарствата, които налагат почивки. Препоръчваме минимум 6 месеца, тъй като раздвижването на холестерола и неговите фракции в правилната посока е бавен процес. Ако успоредно с Липибор не се прилага диета и движение, тогава по-добре е Липибор да се приема постоянно. Ако се включи диета и движение и се постигнат нормални нива на холестерола и неговите фракции, препоръчваме поддържане на постигнатото с ТриОмега 1000+ по 2 капсули дневно. Не се колебайте да приемате Липибор, докато постигнете контрол на холестерола и… Повече »

Лора
Лора
16.01.2022 13:06

Здравейте! Мога ли да пия липибор с берберин и инозитол в комбинация?

Екип Липибор
Админ
Екип Липибор
18.01.2022 8:32
Отговор на   Лора

Здравейте,

Липибор е съвместим с посочените от Вас продукти. Липибор придвижва всички липиди в правилната посока, а другите продукти регулират глюкозните нива и инсулина. Вероятно по този начин ще постигнете добър метаболитен баланс. Липибор се приема по 1-2 капсули следобед и/ или вечер. Добре е да се приема продължително време минимум 6 месеца. Ако правите изследвания на холестерола е добре да бъде поне след 3 месеца, тъй като в началото липидните фракции се раздвижват и данните няма да са точни. Също така е добре да пиете минимум 3 литра вода дневно.

Поздрави!

Мед. екип, Липибор

С. Йорданова
С. Йорданова
08.09.2020 14:56

Здравейте, лекар ми изписа Ромазик 20. Мога ли заедно с него да пия Липибор?
Мога ли да приемам Липибор вместо Ромазик?

Екип Липибор
Админ
Екип Липибор
10.09.2020 15:56
Отговор на   С. Йорданова

Здравейте,

Липибор е природна комбинация за здравословни нива на холестерола. Предимството му е, че действа на всички фракции на холестерола – LDL, HDL и др.

Може да се приема заедно с Ромазик 20. Тъй като Ромазик е статин, а те не са ефективни по отношение на добрия холестерол, Липибор ще потенцира ефекта му.

Приемайте по 1 капсула Липибор обед или вечер. Когато холестеролът се нормализира, може да останете само на Липибор за поддържане на резултатите.

Поздрави!

Мед. отдел, Борола

латинка младенова
латинка младенова
19.07.2019 12:49

след като засилва действието на аспирина,може ли да се приема и ацетизал кардио

Екип Липибор
Админ
Екип Липибор
24.07.2019 16:44

Здравейте, Липибор е съвместим с Ацетизал Кардио.
Според нивото на холестерола, Липибор се приема по 1-2 капсули следобед и вечер ако дозата е 2 капсули и само вечер ако дозата е 1 капсула.
Приемайте Липибор до постигане на здравословни нива на холестерола.

Успех!