Липибор

Всяка капсула Липибор® съдържа висококачествени стандартизирани екстракти на Policosanol (Поликозанол), Niacin (Ниацин) и Beta-glucan (Бета-глюкан).
Всяка съставка поотделно играе важна роля за регулиране на холестерола. Трите заедно се допълват и имат взаимно усилващ ефект. Липибор® има благоприятно действие върху понижаването на общия холестерол, LDL и VLDL, като в същото време повишава HDL. Липибор® е тромбоцитен антиагрегант и имуномодулатор.

Липибор® се прилага като помощно средство при промяна на храненето и начина на живот, с цел намаляване повишените нива на холестерола. Понижавайки LDL и повишавайки HDL, Липибор® предпазва от развитие на атеросклероза. Неговият най-силен ефект е повишаването на добрия холестерол (HDL). Липибор® понижава тромбоцитната агрегация, както при здрави, така и при хора с висок холестерол, което е от полза за пациенти, страдащи от ‘claudicatio intermittens’.

Липибор® се дозира по 1 капсула по време на вечеря или преди лягане, тъй като синтеза на холестерола е повишен през нощта. Липибор® има положителен ефект върху контрола на холестерола 6-8 до 12 седмици след началото на приема. При необходимост дозата може да се увеличи до 2 капусли дневно, по 1 обед и вечер. При нива на холестерола от 5.17 – 6.20 mmol/l, по 1 капсула дневно; при ниво на холестерола по-високо от 6.20 mmol/l – 2 пъти по 1 капсулa дневно.

Липибор® има синергичен ефект с други препарати, понижаващи холестерола (статини, фибрати). Потенцира антиагрегантното действие на аспирина. Напълно безопасен е и не притежава странични ефекти. Може да се приема от диабетици, хора на преклонна възраст и болни с понижена чернодробна функция. Не се препоръчва по време на бременност и кърмене.

guest
4 Коментарa
Най-стари
Най-нови Най-оценени
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
латинка младенова
латинка младенова
19.07.2019 12:49

след като засилва действието на аспирина,може ли да се приема и ацетизал кардио

Екип Липибор
Админ
Екип Липибор
24.07.2019 16:44

Здравейте, Липибор е съвместим с Ацетизал Кардио.
Според нивото на холестерола, Липибор се приема по 1-2 капсули следобед и вечер ако дозата е 2 капсули и само вечер ако дозата е 1 капсула.
Приемайте Липибор до постигане на здравословни нива на холестерола.

Успех!

С. Йорданова
С. Йорданова
08.09.2020 14:56

Здравейте, лекар ми изписа Ромазик 20. Мога ли заедно с него да пия Липибор?
Мога ли да приемам Липибор вместо Ромазик?

Екип Липибор
Админ
Екип Липибор
10.09.2020 15:56
Отговор на   С. Йорданова

Здравейте,

Липибор е природна комбинация за здравословни нива на холестерола. Предимството му е, че действа на всички фракции на холестерола – LDL, HDL и др.

Може да се приема заедно с Ромазик 20. Тъй като Ромазик е статин, а те не са ефективни по отношение на добрия холестерол, Липибор ще потенцира ефекта му.

Приемайте по 1 капсула Липибор обед или вечер. Когато холестеролът се нормализира, може да останете само на Липибор за поддържане на резултатите.

Поздрави!

Мед. отдел, Борола

4
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x