високи триглицериди

Високи триглицериди – риск от затлъстяване, диабет и сърдечни проблеми

Триглицеридите са вид мазнини, които в процеса на еволюция са се превърнали в основна съставка на кръвта, отговорна за складиране на енергия за нуждите на тялото.
Ползите от триглицеридите са безспорни. Те имат незаменимо значение за правилното функциониране на организма, но консумацията на голямо количество липидни продукти се асоциира с висок риск от затлъстяване, диабет и сърдечни заболявания. Споменатите рискове се появяват тогава, когато са налице високи триглицериди в кръвта. Оптимизирането на хранителния режим и начина на живот може да помогне за намаляване на триглицеридите и елиминиране на здравните рискове.

Високите триглицериди като прична за диабет, метаболитен синдром и други метаболитни нарушения

Хранителният режим на много хора включва процесирани храни с добавени захари. Подобни храни повишават значително нивото на кръвната захар и са сред основните причини за поява на метаболитни нарушения.

Тялото реагира на високата кръвна захар чрез превръщане на глюкозата в триглицериди. Те се натрупват във вид на мастни отлагания, които организмът използва за енергия в случаите, когато не постъпва достатъчно храна. Ползването на тези енергийни депа обаче рядко се налага, а в повечето от случаите се наблюдава само тяхното разрастване. Стига се до затлъстяване в областта на корема и талията и развитие на метаболитен синдром. Това е основният фактор, предразполагащ към развитие на диабет.

Високи триглицериди и затлъстяване в областта на корема (метаболитен синдром) като причина за сърдечни заболявания

Две трети от случаите на инфаркт или инсулт са резултат от затлъстяване в областта на корема или повишени триглицериди. Рискът от сърдечно-съдови заболявания е най-висок тогава, когато двата фактора са налични едновременно.

Едно от неудобствата при високи триглицериди е сравнително слабото им повлияване от лекарствени средства, което налага промяна в хранителния режим и промяна в начина на живот като най-удачни мерки за справяне с проблема. Тези мерки обаче почти винаги се придружават от минимален комплайънс, т.е. пациентите са склонни да ги пренебрегват или да не се съобразяват с тях. Затова ние предлагаме една доказана и ефективна алтернатива.

Един комбиниран природен продукт ефективно повлиява високите нива на триглицериди

Природният продукт Липибор / Lipibor® успешно се справя с високи триглицериди и повишен лош холестерол и допринася за нормализиране на липидния профил на кръвта. Една капсула на ден, или две капсули дневно в случаите на по-сериозно повишени показатели са достатъчни за решаване на проблема с висок холестерол и повишени триглицериди в рамките на 3-4 месеца.

borola
Споделяне