природни статини

Природни статини – намалете холестерола без риск за здравето

Хората с висок холестерол могат да открият естествена алтернатива за понижаване на холестерола под формата на природни статини. Тези намаляващи холестерола хранителни компоненти имат две огромни предимства пред синтетичните статини – имат природен произход и са напълно безвредни за здравето.

Природни статини – натуралната алтернатива за понижаване на холестерола

Диетични фибри

Диетичните фибри, особено разтворимите такива, имат доказани свойства за понижаване нивата на LDL холестерола. По този начин предпазват от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Можете да оптимизирате приема си на диетични фибри като консумирате овесени ядки, бобови култури, ябълки, горски плодове и зеленчуци, като моркови и броколи. Известно е още, че люспите от семената на билката Индийски бял живовляк, наричани псилиум, имат призната кардиопротективна роля поради високото си съдържание на фибри и растителни стероли. Изследвания показват, че добавянето на псилиум при консумация на зърнени култури намалява нивата на лошия холестерол с 12 до 15% за един месец.

Фитостероли

Фитостеролите са растителни стероли или станоли (субстанции, подобни на холестерола), които действат в чревния тракт за понижаване усвояването на холестерола. Повишаване на консумацията на храни, съдържащи растителни стероли, способства за успешно и безопасно намаляване нивата на холестерол в кръвта. Обособени са повече от 40 типа фитостероли с понижаващи холестерола свойства. Те се откриват най-често в плодовете и зеленчуците, като смокини, авокадо, ядки, семена, зехтин и пълнозърнести продукти.

Полезни мазнини

Научни изследвания показват, че приемът на омега-3 мастни киселини редуцира риска от сърдечно-съдови заболявания чрез намаляване нивата на триглицеридите и общия холестерол. За тази цел се препоръчва включване на полезни мазнини в диетата, под формата на мазна риба, орехи, ленено семе и зеленолистни зеленчуци.

Бета глюкан и поликозанол – сред най-полезните природни статини за намаляване на холестерола

Бета глюканът е хетерогенен полизахарид, който се извлича от гъби, дрожди и някои водорасли. При високи нива на холестерол, бета глюканът се препоръчва като природна алтернатива на синтетичните статини поради няколко причини. Докато статините потискат действието на чернодробния ензим, отговорен за производството на холестерол, бета глюканът насърчава естественото физиологично възстановяване на нормалните нива на холестерола и има имуномодулиращ ефект.

Поликозанолът е естествен екстракт от захарна тръстика, пчелен восък или ориз. Смята се, че има най-ефективно действие сред проучените природни средства за намаляване на холестерола. Неговите предимства пред синтетичните статини включват естествено намаляване на лошия холестерол, повишаване на добрия и действие без странични ефекти за здравето.

Специално подбрана мощна комбинация от бета глюкан, поликозанол и ниацин ще откриете в Липибор / Lipibor®.

Липибор е природен продукт за понижаване на високия холестерол и триглицериди, който успешно се използва като естествена алтернатива на синтетичните медикаменти. Природният произход и високо качество на съставките гарантират ефективност без опасност за здравето. Липибор се дозира по 1 капсула дневно, по време на вечеря или преди лягане.

borola
Споделяне