намаляване на холестерола

Намаляване на холестерола с помощ от природата

Обикновено за понижаване на холестерола се прибягва до употребата на лекарствени средства от групата на т.нар. статини. Какво представляват тези лекарства, защо към тях трябва да се подхожда с повишено внимание при висок холестерол и коя е тяхната разумна природна алтернатива? Разберете всичко това в настоящата статия!

Тъмната страна на статините – едни от най-популярните лекарства за намаляване на холестерола

Статините са лекарствени средства, които понижават стойностите на лошия холестерол. Въпреки че повлияват благоприятно нивата на холестерола в организма, като всички медикаменти те имат много странични ефекти. Примери за такива са:

  • топли вълни
  • гадене
  • стомашни неразположения и киселини
  • замаяност
  • намалено либидо
  • алергични реакции (кожни зачервявания и обриви)
  • повишаване на чернодробните ензими
  • чернодробни увреждания

С цел избягване на посочените неблагоприятни лекарствени ефекти се препоръчва употребата на природни продукти за понижаване на холестерола.

Ниацин, поликозанол и бета глюкан – перфектна комбинация за намаляване на холестерола и здрави съдове

В природната аптека могат да се открият доста дарове, които способстват за намаляване на холестерола в кръвта. Със силно изразен ефект при висок холестерол са поликозанол, ниацин и бета-глюкан. Да разберем повече за полезните им свойства.

Поликозанол

Това съединение е смес от дълговерижни алкохоли, получени от восъчното покритие на захарната тръстика. Най-голямото му предимство е, че намалява нивото на „лошия“ и повишава нивото на „добрия“ холестерол. Повлиява високите холестеролни нива и при диабетици. Освен това регулира триглицеридите в кръвния серум. В резултат понижава опасността от атеросклероза, емболия, инфаркт и инсулт. Притежава и изразен антикоагулантен (противосъсирващ) ефект. Възпрепятствайки агрегацията на тромбоцитите, намалява риска от патологични случаи на кръвосъсирване и запушване на кръвоносните съдове.

Приемът на поликозанол носи явни предимства пред приемането на други продукти, особено лекарствени, с подобно действие. Има изцяло природен произход и висока ефективност. Безвреден е и няма странични ефекти дори при дълговременна употреба. При употребата му не са наблюдавани йо-йо ефект и възвратно повишаване на холестеролните нива.

Ниацин

Зад името „ниацин“ се крие водоразтворим витамин, известен още като никотинова киселина или витамин В3. Той има доказан благоприятен ефект за намаляване на холестерола и триглицеридите. Може да бъде открит в рибата, пилешкото и пуешкото месо, черния дроб, печурките, зеления грах, фъстъците, слънчогледовите семки и авокадото.
Има данни, че подобрява вазодилатацията (разширяването на кръвоносните съдове) и намалява риска от злокачествени заболявания. Спомага за понижаване на кръвното налягане. Понижава апетита и подпомага отслабването, като стимулира разграждането на мазнините.

Бета глюкан

Бета глюканът е полизахарид, който се извлича от дрожди (Saccharomyces cerevisiae), гъби и зърнени култури. Доказано е, че понижава „лошия“ за сметка на „добрия“ холестерол. Стимулира имунната система и активира естествения имунитет. Има съществена роля в обмяната на мазнините. Механизмът му на действие е свързан основно с намаляване резорбцията на мазнини в тънките черва.

Ефективен природен продукт на базата на поликозанол, ниацин и бета-глюкан за трайно намаляване на холестерола

Оптимално съотношение на поликозанол, ниацин и бета глюкан на българския пазара може да бъде открито в природния продукт Липибор / Lipibor®. Ето защо все повече специалисти у нас го препоръчват на своите пациенти като помощно средство за намаляване на холестерола. Установено е, че той усилва ефекта от диетата и спорта.

Биологично активните вещества в състава на Липибор се допълват и повишават действието си. В резултат този природен дар намалява количеството на холестерола. Показва добър ефект за понижаване на лошия и повишаване на добрия холестерол. Положителните резултати по отношение намаляване на високия холестерол са налице 6-8 до 12 седмици след началото на приема. Дълговременната употреба не крие риск за здравето. Дозира се по 1 капсула по време на вечеря или преди лягане. При нужда дозата може да се увеличи до 2 капсули дневно, по 1 обед и вечер.

Липибор има отлична поносимост и е напълно безопасен. За разлика от лекарствените средства няма никакви странични ефекти. Може да се използва спокойно от диабетици, пациенти, страдащи от чернодробни проблеми и хора на преклонна възраст. От полза е и за диагностицирани с клаудикацио интермитенс (периодично накуцване), тъй като има способността да понижава тромбоцитната агрегация. Предпазва от развитие на атеросклероза.

borola
Споделяне