Как да се предпазите от висок лош холестерол?

В интернет пространството има много информация относно това как да се справите при повишен холестерол и високи триглицериди и как да се предпазите от множеството здравни рискове, които тези състояния носят. Рядко обаче ще намерите полезна информация за това как да се предпазите от висок холестерол и как да поддържате триглицеридите в норма.

Има доказано ефективни мерки, с които да се радвате на нормални нива на холестерол и триглицериди, т.е. да поддържате нормален липиден профил на кръвта. Постигането му е въпрос на няколко рационални промени в начина на живот, които ще представим по-долу.

При висок лош холестерол – превърнете физическата активност в рутинно занимание

Най-хубавото е, че не е нужно да се превръщате в атлети. Достатъчно е да превърнете ходенето пеш и двигателната активност в свое ежедневно занимание. Това не само помага за поддържане на нормален липиден профил, но и предпазва хората с висок лош холестерол от неговото допълнително покачване.

Различавайте наситените, ненаситените и трансмазнините и бъдете наясно с ползите и вредите от тях

Когато става въпрос за поддържане на нормален холестерол тези наглед незначителни термини придобиват ключово значение. Най-съществено е да се увеличи приема на ненаситени омега-3 мастни киселини за сметка на наситените и като цяло да се избягват трансмазнините. На трансмазнините и вредите от тях ще отделим специално място в следваща публикация по темата.

Запознайте се с храните, които може да консумирате и тези, които да избягвате при висок холестерол

Най-добрата превантивна мярка срещу появата на висок лош холестерол е свързана със здравословно хранене. Специфичното хранене при висок холестерол се препоръчва не само на засегнатите, но и на тези, които искат да се предпазят от този здравословен проблем.

Откажете пушенето и вземете мерки за справяне със стреса

Ако още не страдате от повишен холестерол и високи триглицериди предприемането на тези две мерки е най-сигурното превантивно решение, с което да се предпазите от тях и занапред.

Кое е доказаното решение за хората с висок лош холестерол?

Изцяло природното, безвредно и изпитано средство, с което може да се постигне това е Липибор / Lipibor®. Няколкомесечният му прием осигурява понижаване на лошия холестерол и повишаване на т.нар. добър холестерол.

borola
Споделяне