лош холестерол

Лош холестерол – коя напитка го понижава?

Лош холестерол – защо се повишава лесно?

Замисляли ли сте се колко от нас сами “предизвикват” здравословните си проблеми, влючително и повишаването на лошия холестерол. Не вярвате ли?

Преценете тогава какъв е процента от хора, които се изкушават от предлагащите се във всяко заведение или магазин за хранителни стоки сладкарски изделия, примамващи апетитно вниманието ни? Сигурни сме, че малцина от нас успяват да устоят и да не посегнат към шоколадите, вафлите и т.н. Да не говорим за навика на много хора да се оплакват от забързаното ежедневие, в което не им остава дори и една излишна минута, която да “вложат” във физическа активност. Като добавим и произтичащото от тази липса на време поглъщане на огромни количества храна за компенсация на липсващите хранения през деня картината става пълна. Всички тези погрешни модели на поведение при голяма част от хората водят до сигурно покачване на нивата на лошия холестерол. Вследствие на това се стига до развитие на атеросклероза, причиняваща редица сериозни последствия за здравето ни.

Статистически данни показват, че все по-голяма част от възрастните и децата са засегнати от повишени нива на лош холестерол. Като пример може да се даде испанското население, за което се знае, че 80% от хората са с високи стойности на лош холестерол.

Коя напитка понижава лошия холестерол?

Верният отговор е сок от портокал. Със сигурност сте чували, че напитката съдържа много полезни за организма витамини, но може би не подозирате, че тя може да ви помогне в битката с лошия холестерол. Според данни от изследване, оповестено в сп. “Lipids Health Disease” редовната употреба на портокалов сок понижава нивата на лош холестерол, както и тези на апопротеин В (неговите повишени нива увеличават опасността от развитие на сърдечно-съдови заболявания).

Тези резултати се затвърждават и от проучване на Американския статистически институт за обществено здраве. В него взимат участие 8861 доброволци. 23,8% от тях приемат по 210 мл сок от портокал дневно. В края на проучването се установява, че тези хора имат по-ниски нива на лош холестерол в сравнение с тези, които не са приемали напитката. За да повишите и ускорите ефекта на портокаловия сок не забравяйте за редовния прием на природния продукт Липибор. Липибор съдържа уникална комбинация от три естествени съставки, за всяка от които е научно доказано, че ефективно и безопасно понижава нивата на лошия холестерол – ниацин, бета глюкан и поликозанол.

borola
Споделяне