лош холестерол

Добрият ефект от ниския лош холестерол

Холестеролът в организма ни се разглежда в две основни групи – добър (HDL) и лош (LDL) холестерол. Данните, с които учените разполагат, показват, че лошият холестерол не е толкова лош само тогава, когато нивата му в организма са ниски.

Кои стойности на лош холестерол са ниски и безопасни?

Според повечето специалисти по темата като безопасни се разглеждат нива на LDL – холестерол под 4,5 ммол/литър. Тези стойности показват, че от черния дроб се изнася количество холестерол, което дори да се отдели от липопротеиновите комплекси и да се отложи по стените на кръвоносните съдове не би създало опасност от развитие на атеросклероза и запушване на съдовете.

Точно затова е важно да се поддържа нисък лош холестерол

Ниските нива на LDL – холестерол са гаранция за много нисък риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания – основната причина за смъртност сред населението по света, включително сред младите хора. Инфарктите и инсултите се дължат основно на запушване на кръвоносни съдове в сърцето и мозъка, поради натрупване на все повече лош холестерол по стените на тези съдове. Когато лошият холестерол се поддържа в достатъчно ниски граници, на практика риск от прекомерно негово отлагане по съдовете не съществува. За поддържането на тези ниски стойности може да се разчита на различни лекарствени средства, както и на природни продукти.

Лекарство или природна хранителна добавка за понижаване на лошия холестерол?

Това е дилема, пред която се изправят пациентите, които не са запознати със страничните ефекти на лекарствата и с възможните опасности от техния прием. Истината е, че широко налаганите лекарствени средства срещу висок холестерол имат редица нежелани странични реакции, които всеки трябва да познава преди да заложи на тях.

Това автоматично отговаря на посочения въпрос – струва си да се заложи на природни продукти, които доказано са ефективни колкото лекарствата и нямат техните странични взаимодействия.

Има ли природен продукт, който доказано понижава нивата на лош холестерол в кръвта?

Най-добрият възможен избор за тази цел е Липибор. Той е комплексен продукт с двойно действие – допринася за понижаване на лошия холестерол и помага за поддържане нивото на добрия. Това го превръща във водещ избор на редица специалисти, запознати с уникалните позитивни ефекти на Липибор върху техни пациенти с проблеми с холестерола.

borola
Споделяне