Какво да изберем – лекарства или природни продукти за понижаване на холестерола?

Приложението на лекарствени средства за намаляване на холестерола се прилага, когато вследствие на промяната в начина на живот, включваща здравословно хранене, с продукти съдържащи понижени количества мазнини и холестерол, намаляване на телесното тегло, както и увеличаване на физическата активност за период от 3 месеца, не се наблюдава намаляване на холестеролните нива. Съществува обаче и продукт, който ги понижава, но не е лекарствено средство, а е на напълно естествена основа. Той се нарича Липибор – висококачествена природна комбинация от поликозанол, ниацин и бета глюкан, която се прилага успоредно с изброените промени в начина на живот. Защо паралелната с тях употреба на Липибор е препоръчителна пред това да чакаме да настъпи момента за назначаване на лекарствените продукти за намаляване на холестеролните нива?

До какво води приложението на едни от най-често употребяваните такива?

  • Статини – те са най-масово назначаваните лекарствени средства за намаляване на лошия холестерол, които обаче крият риск от поява на болки в корема, повишено образуване на газове, запек и по-рядко мускулни болки и тъмноцветна урина. При наличието на такива приемът им трябва да бъде прекратен, като е необходимо да се потърси незабавна помощ от специалист.
  • Фибрати – фенофибратът, безафибрат и т.н на първо място понижават нивата на триглицеридите, и на второ тези на холестерола, но само когато той е повишен умерено. Освен това употребата им води до болки в корема, гадене, повишаване на чернодробните ензими като по-рядко се наблюдава формиране на камъни в жлъчката и възпаляване на мускулатурата на скелета.
  • Никотинова киселина и дериватите й – по подобие на фибратите те понижават в по-голяма степен триглицеридите, а не толкова холестерола. Страничните ефекти, които тези вещества могат да причинят са гадене и сърбеж. Освен това водят до нарушение на абсорбцията на фолиева киселина и желязо от организма. По този начин дългосрочната употреба на този тип лекарства води до появата на анемия.

Ето защо ако сте решени да избегнете употребата на лекарства, понижаващи холестеролните нива и съответно нежеланите ефекти, до които те водят, Вашето решение, се нарича Липибор. Прилагайте Липибор като помощно средство при промяна на начина на живот с цел намаляване нивата на холестерол. Липибор проявява своя благоприятен ефкет върху тях още в периода от втория до третия месец след началото на приема му. Като продукт на природна основа, Липибор е напълно безвреден при продължителна употреба и не притежава нежелани ефекти. В случаите в които е наложителна употребата на лекарства за понижаване на холестерола, успoредният прием на Липибор усилва техните положителни ефекти.

borola
Споделяне