липиден профил

При повишен липиден профил – доверете се на Липибор

Дали ще бъде високо ниво на лошия LDL-холестерол или висока концентрация на триглицеридите в кръвта и в двата случая се говори за повишен липиден профил в организма. Това състояние се установява при все повече хора, включително деца. Поддържано за продължителен период от време може да натовари сърцето и да доведе до сериозен риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания като атеросклероза, инфаркт, инсулт и др.

Кои са причините за повишен липиден профил?

По отношение и на холестерола, и на триглицеридите важи своеобразната максима “Колкото повече, толкова по-зле”. Лошото е, че повишеният холестерол почти винаги е придружен от повишени стойности и на триглицеридите, а най-лошото е това, че тези продукти не попадат в тялото ни само отвън. Организмът може да ги синтезира сам, с което допълнително се отежнява проблема с високите им нива. Високи стойности на холестерола и триглицеридите се установяват основно поради следните причини:

Прием на определени храни

Продуктите, съдържащи наситени мастни киселини допринасят значително за повишаване на липидния профил. Такива храни са тлъстото свинско месо, млякото, маслото, сиренето, кашкавала, както и някои растителни продукти като кокосовото или палмовото масло.
Подобен ефект настъпва и от прием на транс-мазнини, наричани още хидрогенирани мастни киселини. Най-високо съдържание от тях има във фъстъченото масло, маргарина, картофения чипс.

Развитие на определени заболявания

Повишени нива на триглицериди и на лош холестерол се наблюдават като последствие от развитието на:
– диабет

– хипотиреоидизъм

– метаболитен синдром

– бъбречни заболявания

Какво друго може да доведе до повишен липиден профил?

Подобно състояние може да се развие и като страничен ефект от приема на определени лекарства, при продължително залежаване, като следствие от прекомерно тютюнопушене или като резултат от унаследяването на определени гени.

Липибор доказано помага за нормализиране на липидния профил

Нивата на холестерола и триглицеридите може успешно да се държат под контрол и в здравословни граници. Това може да стане в рамките на 3-4-месечен прием на природния продукт Липибор/ Lipibor®. Приеман веднъж дневно вечер или два пъти дневно при хора със сериозно повишен липиден профил Липибор действа доказано ефективно и е първи избор на много лекари и пациенти.

borola
Споделяне