висок холестерол

При висок холестерол – омега-3 мастни киселини и още нещо…

Есенциалните oмега-3 мастни киселини са полиненаситени мазнини, съдържащи се в най-големи количества в семената, ядките, рибата и другите морски продукти. Като най-значими по отношение на ползите от приема им се посочват ейкозапентаеновата киселина (ЕРА) и докозахексаеновата киселина (DHA).

Данните сочат, че тези продукти имат значителна роля за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система и за намаляване на риска от сърдечни проблеми.

Как омега-3 продуктите повлияват здравето на сърцето и кръвоносните съдове?

Доказано е, че омега-3 мастните киселини възпрепятстват развитието на атеросклероза – основният фактор, предизвикващ сърдечно-съдови заболявания. Това означава, че хората, които редовно консумират достатъчни количества от тези есенциални продукти, които тялото не може да си произведе само, са изправени пред най-нисък риск от инфаркт и инсулт.

Омега-3 мастните киселини нормализират липидния профил и помагат при висок холестерол

Съвременните данни сочат, че омега-3 мастните киселини понижават риска от сърдечно-съдови заболявания благодарение на още едно свое действие. Те съдействат за поддържане на нормален липиден профил на кръвта и биха били от полза за хората, страдащи от повишени триглицериди или висок холестерол.

Поради тези благоприятни ефекти на омега-3 мастните киселини, специалистите препоръчват на хората с повишен липиден профил редовна консумация на риба и рибни продукти, семена и ядки. Известно е, че холестерол понижаващият ефект на богатите на омега-3 храни е дозово зависим, т.е колкото по-често се консумират риба, ленено семе, зехтин и прочее, толкова по-осезаем ще бъде ефектът за нормализиране на повишен холестерол или високи триглицериди.

Според изчисленията редовният прием на 2000 мг омега-3 мастни киселини води до намаляване нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта с 30 до 45%.

Приемът на омега-3 мастни киселини с храната невинаги е достатъчен

За да се набави оптималната дневна доза от ненаситени мазнини само с храната е необходимо редовното консумиране на огромни количества богата на омега-3 храна. Затова ние предлагаме значително улеснение и чрез приема на тези есенциални мазнини под формата на добавка. 2 капсули дневно от природния продукт ТриОмега 1000+ осигуряват оптимално количество ненаситени мастни киселини, които да са от полза на всеки човек с повишен липиден профил.

Кой друг природен продукт доказано повлиява високите нива на холестерол в кръвта?

За ефективно понижаване на лошия холестерол и поддържане на нормалните му стойности напред във времето лекарите препоръчват приема на природният продукт Липибор / lipibor®. Той съдържа висококачествена комбинация от ниацин, поликозанол и бета глюкан. Приеман самостоятелно или в комбинация с други продукти, понижаващи холестерола, Липибор е идеално допълнение към рационалния хранителен режим и доказано помага за нормализиране стойностите на холестерола и триглицеридите в кръвта.

borola
Споделяне