атеросклероза

Атеросклероза – как да се предпазим от нея?

Защо е опасна атеросклерозата?

Атеросклерозата е често срещано хронично възпалително заболяване, стоящо в основата на множество заболявания от социален характер като мозъчно-съдова болест, исхемична болест на сърцето и др. Вследствие на атеросклерозата се наблюдава стесняване на лумена на кръвоносните съдове, причинено от образуваната атеросклеротична плака, съдържаща холестерол. От атеросклероза страдат много възрастни хора, но според специалисти в последно време тя се “подмладява” като засяга хора в млада и зряла възраст. Един от основните фактори, водещи до нейното развитие е наличието на високи нива на холестерол в кръвта. Според специалисти колкото по-високо е неговото количество, толкова повече нараства опасността от развитие на атеросклероза. Съществуват и множество доказателства, според които един човек може да развие атеросклероза, ако родители или близки роднини са страдали от нея. За възникване на заболяването допринасят и наличието на съпътстващи заболявания като затлъстяване, подагра, артериална хипертония, жлъчни и чернодробни заболявания, захарен диабет (диабет тип 2) и др.

Как можем да предотвратим атеросклерозата и съпътстващите я усложнения?

Един от най-подходящите начини за тази цел е понижаване нивата на холестерола в кръвта.
Според учени консумацията на една ябълка дневно е ефективно средство за понижаване образуването на мастни натрупвания, причиняващи втвърдяване на артериите. Специалистите проследяват здравословното състояние на доброволци на средна възраст, които са физически здрави и консумират този плод по един път на ден в продължение на месец. Вследствие на това получените резултати сочат, че отлагането на мастни натрупвания се е понижило с 40%, а това според учените намалява опасността от втвърдяване на артериите.

Учените установяват, че хората, които консумират по една ябълка на ден понижават нивата на окисление на LDL – липопротеините с ниска плътност или лошия холестерол. Когато той взаимодейства със свободни радикали и се окисли се стига до увеличение на процесите на възпаление и тъканно увреждане. Според специалисти от държавния университет в Охайо, окисленият лош холестерол води до развитие на атеросклероза.

Как да увеличим ефекта от ежедневния прием на ябълки?

За тази цел ще ни помогне приемът на природния продукт Липибор / Lipibor®. Той съдържа уникална тройна комбинация от естествени съставки – бета глюкан, поликозанол и ниацин, които доказано понижават нивата на лошия холестерол и повишават тези на добрия. Редовният прием на Липибор осигурява надеждна защита от атеросклероза и съпътстващите усложнения, до които тя води.

borola
Споделяне