повишен холестерол

Повишен холестерол – когато трябват по-сериозни мерки

Широко популярни са различните мерки, които може да се приложат първоначално за решаване на проблема с повишения холестерол. На пациентите с подобен проблем се препоръчват няколко промени в начина на живот:

– намаляване на калорийния прием

– нормализиране на теглото

– повишаване на физическата активност и др.

При много от пациентите тези мерки дават задоволителни резултати за нормализиране нивата на холестерола. Нерядко обаче се налага да се вземат по-сериозни мерки и да се разчита на приема на допълнителни продукти – природни или синтетични (лекарствени).

Какви продукти се изписват основно на пациентите с повишен холестерол?

Няколко са основните продукти, които могат да осигурят нормални стойности на холестерола при хора, които не са се повлияли от посочените по-горе първоначални терапевтични препоръки.

Статини

Приемат се от пациенти с висок лош холестерол и особено при такива с придружаващи състояния като атеросклероза, диабет и др.

Фибрати

Подобно на статините и те са синтетични лекарствени средства. Показват най-добри резултати за понижаване нивата на триглицеридите при хора с показатели над 5.5 ммол/литър и са по-малко ефективни за понижаване на холестерола.

Характерно и за статините, и за фибратите е честото оплакване от страничните им ефекти от страна на приемащите ги пациенти.

Сред тези неприятни прояви се отбелязват болки и подуване на корема, мускулни спазми, засягане на черния дроб. За избягване на опасността от странични ефекти се препоръчва нормализирането нивата на холестерола да се търси с приема на по-безвредни и едновременно доказано ефективни природни продукти.

Омега-3 мастни киселини и ниацин (никотинова киселина, витамин B3)

Тези естествени съединения могат да окажат много добро влияние за понижаване нивата на холестерола и за нормализиране тези на триглицеридите.

Кой е най-добрият природен продукт за решаване на проблема с холестерола?

Комбинираният природен продукт Липибор / Lipibor® съчетава в себе си ниацин, поликозанол и бета-глюкан. Ефектът от тези три естествени съставки осигурява нормализиране нивата на холестерола и триглицеридите в рамките на 3-4 месечен прием. Липибор може да се прилага и за допълване на ефекта на статините и фибратите при хора с прекалено високи стойности на тези показатели. Действието му е напълно безопасно и продуктът може да се приема от всички пациенти, дори от диабетици, възрастни или хора с чернодробни заболявания.

borola
Споделяне