Липибор – тройна комбинация за контрол на липидните фракции!

Според различни статистически проучвания липидните и липопротеиновите отклонения се срещат при повече от 1/3 от населението. Високите нива на липиди в кръвта (хиперлипидемии) се считат за високо рисков фактор, повлияващ сърдечно-съдовите заболявания и атеросклеротичния процес. Има данни, че някои видове хиперлипидемии предразполагат и към остър панкреатит. Специалистите алармират, че при все повече млади хора се установяват високи стойности на холестерол (хиперхолестеролемия).

Съществуват редица рискови фактори за повишаване на неговите нива в кръвта, като наднормено тегло и затлъстяване, прекомерна употреба на алкохол, тютюнопушене, прием на голямо количество наситени мазнини, липса на физическа активност, заболявания на черния дроб и др. Освен това учените са установили, че при голям брой хора се наблюдава и изразена генетична предразположеност към повишени стойности на холестерол или т.н. фамилна хиперхолестеролемия.

Широко известно е, че високите стойности на “лош” холестерол и последващо развитие на атеросклероза увеличават многократно появата на сърдечно-съдови инциденти (инфаркт на миокарда, мозъчен инсулт), поради блокиране на кръвотока в съдовете.

На фармацевтичния пазар се предлагат различни продукти, предназначени за понижаване нивата на “лошия” холестерол. Лекарите са на мнение, че избирайки даден продукт той трябва да притежава следните предимства – да е ефективен срещу хиперлипидемия, да повишава нивата на “добрия” холестерол и да няма странични ефекти. Именно такъв е изцяло природния продукт Липибор, който съдържа уникален по рода си състав – ниацин, поликозанол и бета глюкан. Ниацин е единственото средство, което модулира всички липопротеини в правилна посока.

Поликозанол представлява вещество от групата на фитостеролите, което се извлича от захарна тръстика. Бета глюкан e третата субстанция в продукта Липибор. Той представлява несмилаем, но разтворим полизахарид, който се извлича от клетъчната стена на дрожди, бактерии, лечебни гъби, овес и др. Трите съставки се допълват и взаимно усилват своите ефекти. Липибор e тройна комбинация от природни съставки за контрол на липидния статус, тъй като ефектът му се изразява в повлияване на всички липидни фрaкции, а не само в понижаване на общия холестерол.

borola
Споделяне