холестерол

Холестерол – важни и полезни свойства

Холестерол в нашия организъм се съдържа в клетъчните мембрани. В нормални граници холестеролът е много важен за метаболизма и осигуряване на необходимите за организма вещества.

Има два основни вида холестерол – HDL-холестерол (добър холестерол) и LDL-холестерол (лош холестерол). Лошият холестерол е причина за поява на атеросклероза, тъй като натрупването му по стените на кръвоносните съдове образува плаки. Но с този комплекс факти не се заключава знанието за свойствата на нашия холестерол…

Холестерол важни и полезни свойства за организма

Най-голямо количество холестерол участва в образуването на клетъчните мембрани на еритроцитите (около 24%), мембраните на чернодробните клетки – 17%, мозъчните (бяло мозъчно вещество) – 15% и на сивото вещество на мозъка – 7,5%. Холестеролът е необходим и за правилния процес на храносмилане.

Наличието на холестерол е важно и за синтеза на мъжки и женски полови хормони (тестостерон, естроген, прогестерон). Промяната на концентрацията му в кръвта може да доведе до влошаване на репродуктивната функция.

Благодарение на стабилните нива на холестерол надбъбречните жлези произвеждат кортизол, а дермалните структури синтезират витамин D. Изследвания показват, че нарушената концентрация на холестерол в кръвта може да доведе до отслабване на имунната система и много други вреди за организма. По-голяма част от холестерола се произвежда в организма (около 75-80%) и само 20-25% се набавя чрез храната. Ето защо, базирайки се на проучвания и изследвания, стойностите на нашия холестерол могат да се изменят в зависимост от диетата и приема на подходящи природни продукти.

Липибор / Lipibor® поддържа нашия холестерол в норма

Липибор е висококачествен природен продукт за регулиране нивата на холестерол в организма. Съдържа висококачествени стандартизирани екстракти на Policosanol (Поликозанол), Niacin (Ниацин) и Beta-glucan (Бета-глюкан). Трите съставки заедно се допълват и имат взаимно усилващ ефект.

Липибор се прилага като помощно средство при промяна на храненето и начина на живот, с цел намаляване повишените нива на лошия холестерол и триглицеридите, като в същото време се повишават нивата на добрия холестерол.
Липибор има висок профил на безопасност и не притежава странични ефекти. Може да се приема от диабетици, възрастни хора и при понижена чернодробна функция.

 

borola
Споделяне