холестерол

Интересно и полезно за нашия холестерол и здраве

Поддържането на нормални стойности на общия холестерол е важно за здравето на всеки човек. В стремежа да разберем как най-здравословно можем да постигнем това се натъкваме на редица любознателни факти.

В човешкия организъм се съдържа около 250 гр холестерол

В здравия организъм на възрастен човек се съдържат около 6-15 гр холестерол в кръвта. А в целия човешки организъм се съдържат около 250 гр холестерол. Той е важно липидно вещество, което е жизнено необходимо като структурен елемент на тъканите и клетките. Както и за синтеза на важни вещества за организма.

Кърмещите жени отделят около 100-200 мг холестерол дневно

При кърмещите жени с майчиното мляко се отделя около 100-200 мг холестерол на ден. Те се възстановяват чрез холестеролния синтез в организма (около 700-1000 мг дневно при здрав човек) и постъпването му с храната (около 300-500 мг).

Сънят е много важен за нивата на холестерол в организма

Пълноценният нощен сън е много важно условие за поддържане на холестерола в норма. Добре функциониращите циркадни ритми (цикли на поведенчески, физически и биологически промени) са основа за правилен начин на живот. Биологичният часовник регулира тези циркадни ритми, които имат ключова роля за редица важни функции в организма. Те определят кога да спим, кога сме гладни и т. н. Тяхната „изправност“ е непосредствено свързана с необходимите за организма ценни вещества в „правилното време“. Холестеролът е жизнено необходим на нашето тяло, но когато се нарушат неговите стойности следват редица сериозни здравословни проблеми. В тази връзка, научните данни доказват, че синтезът на холестерол е най-висок през нощта.

За естествен контрол на нашия холестерол се нуждаем от Липибор / Lipibor®

Липибор е висококачествен стандартизиран природен продукт за регулиране нивата на холестерола. Неговото действие е именно, когато синтеза на холестерола е най-висок – през нощта. Така приемът му е още по-удобен – по време на вечеря или преди сън. Относно това специалистите подчертават отличната поносимост на Липибор, без нежелани странични реакции и привикване за организма. Освен това нагоденият към естествените функции на организма препарат предотвратява възстановяването на високи нива на холестерол.

Прецизното съчетание на чистия и качествен екстракт от Policosanol (Поликозанол), Niacin (Ниацин) и Beta-glucan (Бета-глюкан) има способността да:

  • оказва синергичен ефект с други препарати, понижаващи холестерола
  • регулира общия холестерол в нормални граници
  • предпазва от заболявания като атеросклероза
  • понижава тромбоцитната агрегация

 

borola
Споделяне