висок холестерол

Без висок холестерол: Бързо и здравословно!

Оптималното ниво на холестерола се счита, че трябва да е приблизително между границите – 3.6 и 5.2 ммол/л, умерено увеличено – 5.2-6.12 ммол/л и висок холестерол: над 6.2 ммол/л.

Холестеролът е липидно вещество, като над 70% от него произвежда черният дроб, а останалите 30% си набавяме от храната, която приемаме.

В настоящата статия ще разгледаме оптималните средства, които могат да ни помогнат за понижаване на висок холестерол.

Подходящи средства, които действат срещу висок холестерол

Понякога ненавременната и добра грижа за организма води до твърде висок холестерол и последващите от това заболявания. Но е добре да помним, че превантивните мерки са едни от най-добрите начини да поддържаме здравословни нива на холестерола. Рационалното хранене и спирането на вредните навици може да ни помогнат да се избавим от висок холестерол в продължение на много години.

Избягване консумацията на мазнини от животински произход

Необходимо е ограничаването до минимум употребата на животински мазнини. В тях се съдържат високи количества холестерол. Можем да ги заменим с ползването на растително масло и риба. Промяна само на този навик ще подобри нивата на холестерола значително. Освен това високото ниво на холестерол може да се понижи допълнително с похапване на чесън, който помага за по-бързо разграждане на мазнините. Научно изследване също подчертава способността на чесъна да понижи изграждането на холестерол в черния дроб.

Употреба на соеви продукти

Според различни научни източници консумацията на соеви продукти може да подобри стойностите на холестерола с 5-7%. Този ефект се дължи на съдържащите се в тях фитостероли – група вещества с растителен произход, които се отнасят към мазнините. Също така соевата диета е богата на протеини, които ще помогнат за справянето с излишните килограми.

Ограничаване приема на наситени мазнини

Добре е употребата на наситени мазнини да се замени със зехтин, царевично или ленено масло. Те биха се отразили по-добре на организма при висок холестерол.

Природно средство, което действа срещу висок холестерол

За поддържане на добро здраве, без висок холестерол, специалистите препоръчват прием на Липибор / Lipibor® – ефективна комбинация от Policosanol (Поликозанол), Niacin (Ниацин) и Beta-glucan (Бета-глюкан). Той е естествена алтернатива за регулиране на холестерола. Наред с тези свойства, той има и синергично действие с различни препарати срещу висок холестерол. Липибор е изцяло безвреден и не предизвиква странични ефекти. Подходящ и при диабетици, както и при хора на преклонна възраст и страдащи от чернодробна недостатъчност.

Липибор се приема вечер, за да се въздейства оптимално при производството на холестерол, което се осъществява през нощта.

 

borola
Споделяне