Да свалим високия холестерол докато спим

Да разгледаме няколко много важни аспекта, касаещи синтеза на холестерол и регулиране на неговите стойности. И много важно – благодарение на какво можем да запазим постигнатия резултат, за да избегнем „йо-йо“ ефекта на възвратно високи холестеролни нива?

Синтезът на холестерол е повишен пo време на нощния ни сън

Холестеролът е структурен елемент на клетъчните мембрани и жизнено необходим за нормалната метаболитна обмяна и набавянето на ценни за организма вещества. Благодарение наличието на холестерол се синтезират жлъчните киселини, витамин D, половите хормони и хормоните от кората на надбъбречните жлези.

Човешкият организъм може да синтезира до 80% от холестерола, който сам по себе си не е вреден. При някои обменни нарушения обаче се получава дисбаланс в общия холестерол – HDL-холестерол (добър холестерол) и LDL-холестерол (лош холестерол). Изменението в техните стойности повишава риска от сърдечно-съдови проблеми и редица заболявания.

Синтезът на холестерол е сложен поетапен процес, който се извършва в черния дроб и има характерена цикличност. Според проучвания синтезът на холестерол е най-нисък през деня и най-висок през нощта. Тогава се отчитат най-високи нива на ензимите, които участват в синтеза на холестерол. Съответно, когато нарасне нивото на синтез на холестерол, може да се въздейства оптимално за регулиране на холестеролните нива.

Липибор / Lipibor® действа през нощта за постигане на здравословни нива на холестерола

Липибор е природен продукт, който съдържа висококачествени стандартизирани екстракти на Policosanol (Поликозанол), Niacin (Ниацин) и Beta-glucan (Бета-глюкан).

Поликозанол е много важно съединение за регулиране нивата на HDL и LDL-холестерол и триглицеридите в кръвта. Има доказана способност да предпазва от емболия, инфаркт, инсулт и атеросклероза. Освен това Поликозанол влияе благоприятно срещу неприятния „йо-йо“ ефект и възвратното повишаване на холестерола, запазвайки постигнатите нормални стойности.

Действието на Поликозанол се допълва и засилва от Ниацин и Бета-глюкан. С тези три съставки се постига оптимално благоприятен резултат и подобряване на цялостното здравословно състояние. Затова Липибор е предпочитан за регулиране на холестерола тромбоцитен антиагрегант и имуномодулатор. Специалистите споделят, че при активен начин на живот, балансирано хранене и прием на Липибор, резултатите са максимално бързи и трайни.

Липибор е практически безвреден, действа без да предизвиква странични реакции и привикване. Приема се по 1 капсула по време на вечеря или преди лягане. Така се осигурява оптимално действие по време на повишения синтез на холестерол докато спим.

 

borola
Споделяне