сваляне на холестерол

Разходки за сваляне на холестерол

Когато става въпрос за сваляне на холестерол увеличаването на броя на стъпките, които правите редовно е чудесно начало. Учените не са напълно наясно как разходките помагат за регулиране на липидния профил, но ползите са на лице. Известно е, че аеробните упражнения спомагат за повишаване на липопротеините с висока плътност или т.нар. „добър“ холестерол, и понижават триглицеридите. Учените напомнят, че всяко движение, което ускорява пулса, има благоприятен ефект не само върху холестерола, но и върху кръвното налягане.

Повече физическа активност = по-добро сърдечно-съдово здраве

Едно проучване установява, че редовното ходене с умерена интензивност намалява риска от висок холестерол до подобна степен като бягането с енергично темпо. Американската кардиологична асоциация препоръчва поне 150 минути аеробни упражнения с умерена интензивност всяка седмица за понижаване на липопротеините с ниска плътност или „лошия“ холестерол. Според експертите, ако увеличите активността до 200 минути седмично, ползите за здравето също нарастват. С други думи това означава да отделяме малко повече от 20 минути дневно за движение. В следващите редове споделяме как неусетно да вмъкнете разходките в забързаното ежедневие и да подобрите сърдечно-съдовото здраве.

Направете ежедневните разходки за сваляне на холестерол навик

Постарайте се да направите разходките незаменима част от ежедневието. Важно е да вървите всеки ден, макар и по малко. Например 15 минутна разходка в обедната почивка, преди или след работа през делничните дни е добро начало. Включването на приятел в новото начинание вероятно ще допринесе да се придържате по-стриктно към изграждането на този полезен навик.

За трайни подобрения в нивата на холестерола и цялостното здраве е от ключово значение да превърнете разходките в рутина. Важно е също така да прогресирате в начинанието. За целта от полза са някои приложения, които проследяват броя крачки, извървяни на дневна, седмична и месечна база. Тези онлайн тракери ще ви помогнат да поддържате мотивацията на ниво и да се стремите към прогрес. За увеличаване на времето, прекарано в разходка, си струва да добавяте пешеходни активности като вървене до близкия магазин, с домашния любимец, до работното място и т.н.

Допълваме, че дори малко ускоряване в темпото по време на разходка повишава ползите за сърдечно-съдовото здраве. Редица изследвания показват, че аеробните упражнения с по-висока интензивност понижават лошия холестерол и триглицеридите. Ето защо за напредналите е препоръчително разходката да бъде с по-енергично темпо за оптимални ползи за сърдечното здраве.

Разходки и още нещо за регулиране на липидния профил

Най-добрата комбинация за трайно понижаване на холестерола е здравословна диета, регулярна физическа активност и прием на природен продукт. За изпълнение на третата важна стъпка можете да се доверите на Липибор / Lipibor®. Натуралното средство представлява балансирана комбинация от висококачествени екстракти от поликозанол, бета глюкан и ниацин. Тези съставки изпълняват ролята на природни статини за трайно и безопасно понижаване на високия холестерол и триглицеридите. По този начин предпазват от усложнения като запушване на артериите и развитие на атеросклероза.

Природното средство може да се приема с медикаменти, предписани за намаляване на холестерола. Няма странични ефекти и е подходящо за диабетици, хора в напреднала възраст и с намалена чернодробна функция.

borola
Споделяне