висок холестерол диета

Висок холестерол – понижете го с тази диета

Понижаването на висок холестерол може да се постигне и с помощта на подходяща диета. Вижте какви промени да внесете в хранителния режим, за да намалите нивото на мастната субстанция в кръвта.

Здравословната диета за сваляне на висок холестерол

По-малко „лоши“ мазнини

Транс и наситените мазнини води до редица здравословни проблеми, сред които и повишен холестерол. Ето защо диетолозите препоръчват тези „лоши“ мазнини да се заменят с „добрите“ моно- и полиненаситени мастни киселини. Здравословните мазнини се съдържат в по-мазната риба, авокадото, ядките и в растителните масла (ленено, сусамово, маслиново).

Повече разтворими фибри

Установено е, че храните, богати на разтворими фибри, намаляват нивото на холестерола в тялото с над 20% и така понижават сърдечно-съдовия риск. Благотворният им ефект се дължи на факта, че възпрепятстват усвояването на опасната мастна субстанция от храната. Съдържат се в пълнозърнестите храни (овес и овесени ядки), бананите, портокалите, крушите и сливите, и бобовите растения (фасул, леща, нахут, бакла).

Достатъчно плодове и зеленчуци

Включването на още плодове и зеленчуци в ежедневното меню ще ви помогне да доставите на организма растителни стероли. Тези жизненоважни вещества възпрепятстват абсорбирането на холестерола в кръвния поток и по този начин допринасят за намаляване на количеството на мастната субстанция.

Ограничаване на алкохола

Алкохолът забавя метаболизма и значително увеличава риска от качване на нежелани килограми. Увеличеното тегло, от своя страна, е един от най-значимите рискови фактори за покачване на холестерола и триглецеридите, друга опасна субстанция в кръвта. С оглед на казаното дотук е добре количеството на приеманите алкохолни напитки да се намали. Препоръката на специалистите по хранене и диететика е мъжете да пият не повече от две питиета дневно, а дамите – едно.

Нужното допълнение към здравословната диета срещу висок холестерол

За да е още по-добър резултатът от посочената диета срещу висок холестерол, се препоръчва успореден прием на Липибор / Lipibor®. Този 100% природен продукт е препоръчван от водещи наши специалисти като мощен регулатор на мазнините в организма. Положителният му ефект се дължи на екстрактите от Бета глюкан, Ниацин и Поликозанол в състава. Всяка едно от тези вещества съдейства за регулиране на холестерола, а в съчетание трите съставки взаимно усилват и допълват ефекта си. Резултатът е по-ниски нива на общия и „лошия“ холестерол и по-високи стойности на „добрия“. Положителните резултати са налице от 6-8 до 12 седмици от началото на приема. За да разгърне потенциала си, Липибор трябва да се приема редовно по 1 капсула по време на вечеря или преди лягане. При необходимост дозата може да се увеличи до 2 капсули дневно, по 1 обед и вечер.

Липибор е напълно безопасен и има отлична поносимост. Може да се приема от диабетици, хора на преклонна възраст и пациенти с понижена чернодробна функция.

borola
Споделяне