почистване на артериални плаки

Почистване на артериални плаки с промяна в навиците

За да намалите риска от сърдечно-съдови заболявания, трябва да предприемете мерки за почистване на артериални плаки. Вижте как да елиминирате шлаките, натрупани в съдовете, с промяна в начина на живот.

Преразгледайте диетата си

Успешното почистване на артериите от плаки е възможно само ако ревизирате храненето си. Постарайте се да спазвате диета, подходяща за сърцето. Консумирайте повече пълнозърнести храни, както и сезонни плодове и зеленчуци. Фибрите в тях намаляват холестерола в кръвта и подобно на четчици почистват артериалните стени. В допълнение подобряват работата на червата, засилват чувството за ситост и ускоряват метаболизма.

Ограничете консумацията на червено месо, тъй като то увеличава сърдечния риск. Винаги предпочитайте нетлъсти меса (телешко, агнешко, птиче) и то от млади животни.

Заменете вредните наситени и транс мазнини с полезни растителни масла (тиквено, ленено, от маслини и авокадо). Помнете, че диета с високо съдържание на лоши мазнини е един от ключовите фактори за повишаване на триглицеридите и LDL холестерола, което допълнително влошава проблема с плаките.

И накрая, но не по важност, сведете до минимум приема на сол и добавена захар.

Тренирайте умерено, но редовно – важна стъпка за почистване на артериални плаки

Спортът е здраве и това с пълна сила важи и за артериите. Стремете се да направите аеробните упражнения с умерена интензивност част от нормалната рутина. Такива са енергичното ходене, джогингът, плуването и колоезденето. Ако ги практикувате 30 минути 5 пъти седмично ще имате по-висок HDL холестерол, по-ниско кръвно налягане и по-малко излишни мазнини в тялото. В случай че се изморявате бързо, започнете с кратка 10-минутна тренировка и постепенно увеличавайте продължителността. Колкото и да бързате, никога не пропускайте загрявката!

Кажете „не“ на цигарите и внимавайте с алкохола

Проявете воля и откажете тютюнопушенето. Наред с останалите вреди, които нанасят на здравето, цигарите причиняват образуване на артериални плаки и водят до отслабване на артериалните стени.

Ограничете приема на алкохол до 2-3 напитки седмично. В противен случай рискувате да приемете излишни калории, да повишите кръвното, да понижите нивото на добрия HDL холстерол и да увеличите опасността от сърдечно-съдови заболявания.

Едно от най-добрите неща, които можете да направите за почистване на артериални плаки, е да се доверите на…

Липибор / Lipibor® – изцяло природен продукт за здравословни нива на холестерола и триглицеридите в кръвта. Всяка негова капсула съдържа рационална комбинация от висококачествени стандартизирани екстракти на поликозанол 10 mg, ниацин 10 mg и бета-глюкан 300 mg. Формулата е разработена така, че да регулира липидите (мазнините) в кръвта и да подпомогне изчистването на плаките от най-големите кръвоносни съдове.

Редовният прием на продукта по 1 капсула по време на вечеря или преди лягане доказано:

  • намалява лошия LDL холестерол и триглицеридите
  • понижава общия VLDL холестерол
  • увеличава добрия HDL холестерол
  • намалява риска от развитие на атеросклероза

Продуктът е напълно безопасен. Не притежава странични ефекти. Подходящ е за продължителен прием.

borola
Споделяне