плаки в кръвоносните съдове

Плаки в кръвоносните съдове – как да се предотвратят?

Наличието на плаки в кръвоносните съдове се свързва с повишен риск от сърдечно-съдови заболявания. Ето защо трябва да се предотврати натрупването им. Как да стане това разкриваме в следващите редове.

Преминаване към здравословно хранене

Здравословният хранителен режим има ключова роля за здравето на сърцето. Освен това намалява опасността от отлагане на плаки по стените на кръвоносните съдове. Никога не е късно да се премине към него. Той включва:

  • адекватен прием на „добри“ ненаситени мазнини, които се съдържат в маслините, ядките, авокадото, синята риба
  • увеличен прием на разтворими фибри (още влакнини или баластни вещества), които помагат за понижаване нивата на „лошия“ LDL холестерол; съдържат се в зеленчуците, лещата, бобът, овесените ядки

Режимът изключва от храненето:

  • „лошите“ наситени мазнини в храни като червеното месо
  • трансмазнините от пакетираните и преработените храни
  • добавената захар

Включване на повече движение в ежедневието – важна крачка срещу плаки в кръвоносните съдове

Активният начин на живот подобрява сърдечно-съдовото здраве и помага за предотвратяване на проблеми със сърцето. Съветът към хората, които не са спортни натури, е като начало да започнат с редовни разходки. След като повишат двигателната си активност и се почувстват готови, могат да продължат с 30 минутни умерени до интензивни упражнения 5 пъти седмично. И тук нещо важно – натоварването и продължителността на тренировката непременно трябва да са съобразени с възрастта и здравословното състояние.

Справяне с излишните килограми

Теглото над нормата е свързано с увеличаване на LDL холестерола и по-голям риск от натрупване на плаки по стените на кръвоносните съдове. Предвид това е добре да се вземат мерки за понижаването му – здравословно хранене, движение и Калорекс/Calorex®. Установено е, че загубата дори на 5-10% от телесното тегло спомага за намаляване на холестеролните нива и оказва положително влияние върху здравето.

Избавяне от вредните навици

Тютюнопушенето и прекомерният прием на алкохол ускоряват отлагането на атеросклеротични плаки в кръвоносните съдове. Това ги превръща в едни от най-важните рискови фактори за развитие на исхемична болест на сърцето и мозъчно-съдова болест. С оглед на казаното трябва да се направи всичко възможно за отказване на посочените пороци.

Прием на високоефективно природно средство срещу плаки в кръвоносните съдове

Липибор / Lipibor® e идеалният съюзник срещу плаки по стените на кръвоносните съдове. Този продукт със 100% природен произход перфектно допълва промяната в храненето и начина на живот. Благодарение на рационалната комбинация от висококачествени стандартизирани екстракти на поликозанол 10 mg, ниацин 10 mg и бета-глюкан 300 mg той:

Продуктът е практически безвреден. За постигане на оптимални резултати се препоръчва продължителен и редовен прием по 1 капсула по време на вечеря или преди лягане. При необходимост може да се добави още 1 капсула на обяд.

borola
Споделяне