намаляване на ldl

Намаляване на LDL холестерол – възможно в Ковид условия

Условията на пандемия и социална изолация не могат да ви попречат да постигнете успешно намаляване на LDL холестерола. Вижте как да овладеете високите му нива и да ги държите под контрол!

Хранете се разумно и в условия на социална изолация за намаляване на LDL холестерола

Пандемията от Ковид и наложената социална изолация промениха ежедневието на всички нас. За някои хора, новите условия създадоха допълнителен стрес, а за други станаха повод за влошаване на всекидневните здравословни навици. Лошото хранене и заседналият начин на живот обаче, крият рискове за здравето. С особена сила те вредят на хората с висок холестерол. Ако диетата ви се е влошила в условията на пандемия, се постарайте бързо да се върнете към балансирания режим на хранене. Заменете пакетираните изкушения с пресни плодове и гответе здравословно у дома. Не забравяйте, че добрата диета е ключов елемент, който ще ви помогне да намалите и да поддържате холестерола в норма.

Движете се повече в ежедневието

Социалната изолация не бива да ви пречи да бъдете активни. Просто тренирайте и повишете спонтанната си физическа дейност в условията на собствения си дом. Правете упражнения с леки тежести, ластици или със собствено тегло. Изкачавайте стълби, танцувайте и се разхождайте в безопасни условия. По този начин ще повишите „добрия” и намалите „лошия” холестерол, ще поддържате сърцето здраво, а настроението положително!

Погледнете отблизо вредните си навици

В забързаното ежедневие сякаш не ни остава време да се вгледаме във вредните навици, които сме придобили. Хапваме на крак, пушим много, а вечер пийваме няколко чашки за сваляне на стреса. Всички тези лоши привички се открояват ярко, а при много хора се и задълбочават в условията на социална изолация. За това съветът ни е – използвайте времето, което имате насаме със себе си, за да се вгледате в навиците си. Преустановете тези от тях, които вредят на здравето ви. По този начин ще си помогнете сами със свалянето на холестерола.

Започнете прием на природни статини за намаляване на LDL холестерола

Природните статини са естествени вещества, които са алтернатива на традиционните медикаменти за понижаване на холестерола. Те имат съизмеримо действие със синтетичните препарати, без да проявяват техните странични ефекти. За това са толкова подходящи за прием от всички пациенти с висок LDL холестерол, включително диабетици, на преклонна възраст и с чернодробни нарушения.

Най-мощните природни статини са екстрактите на поликозанол, бета глюкан и ниацин. Тройната им висококачествена комбинация ще откриете в Липибор / Lipibor®.

Продуктът представлява природно средство за регулиране на холестерола. Приемът му силно се препоръчва в условията на социална изолация, поради повишения риск от загуба на контрол върху нивата на холестерола. Ефектите му са насочени към:

  • намаляване на общия холестерол
  • понижаване нивата на LDL холестерола и триглицеридите
  • повишаване нивата на HDL холестерола
  • оказване на антиагрегантен и имуномодулиращ ефект

Натуралният продукт се дозира по 1 капсула по време на вечеря или преди сън. За максимален ефект се препоръчва продължителен прием.

borola
Споделяне