мазнини в кръвта

Мазнини в кръвта и връзката им със стреса при работа

Количеството на мазнини в кръвта (липиди) се влияе от нивото на стреса. До това изненадващо заключение достигат испански учени от Университета в Сантяго де Компостела и от университетска болница „Вирхен де ла Виктория“ в Малага. Данните от проучването, което изследва как нервното напрежение на работното място се отразява на сърдечно-съдовото здраве, са публикувани в Scandinavian Journal of Public Health.

Повече за испанското изследване, което установява, че нивото на мазнини в кръвта е пряко свързано с работния стрес

Учените анализират данни на повече от 90 000 служители, които са си направили задължителен профилактичен медицински преглед. В резултат установяват, че хората, които споделят, че са изпитвали затруднения със справянето с работа през последните 12 месеца (8,7% от извадката) са изложени на по-висок риск от дислипидемия. С това понятие се означава нарушение в метаболизма на мазнините в кръвта. Състоянието може да се характеризира с високи серумни нива на триглицериди, лош (LDL) и общ (VLDL+LDL+HDL) холестерол, и с ниски нива на добър (HDL) холестерол. Всичко това го превръща във водещ фактор за сърдечно-съдов риск и поява на спешни животозастращаващи сърдечно-съдови състояния като остър инфаркт на миокарда и белодробна тромбоемболия.

Но да се върнем пак на изследването

Учените установяват, че служителите, които са стресирани на работното място, са по-предразположени към:

Общи препоръки за намаляване на стреса на работа, а с него и на повишеното ниво на мазнини в кръвта

За редуциране на стреса на работа, помага:

  • редовното правене на физически упражнения
  • практикуване на техники за релаксация (дълбоко дишане, йога, тай чи, медитация, слушане на медитативна музика)
  • по-добра организация (управление на времето, приоритизиране на задачите)

Изпитан природен продукт, който нормализира нивото на мазнини в кръвта

Специалистите у нас препоръчват Липибор / Lipibor® за нормализиране на липидния профил и поддържане на оптимални стойности на триглицериди и холестерол в кръвния серум.

Продуктът е изцяло натурален и е разумна природна алтернатива на широко използваните статини. Ефективността му е съизмерима с тази на синтетичните холестерол понижаващи средства, но липсват странични действия. Всяка капсула съдържа висококачествени стандартизирани екстракти на Поликозанол, Ниацин и Бета-глюкан. Съставките се допълват и взаимно усилват ефекта си.

Приеман редовно по 1 капсула на ден по време на вечеря или преди лягане, продуктът доказано понижава триглицеридите, лошия и общия холестерол, и повишава добрия холестерол. Предпазва от развитие на атеросклероза и намалява сърдечно-съдовия риск. За оптимални резултати се препоръчва по-продължителен прием. Може да се приема от диабетици, хора на преклонна възраст и пациенти с понижена чернодробна функция.

borola
Споделяне