запушване на артериите

Предупредителни сигнали за запушване на артериите

Натрупването на холестеролни плаки е причина за запушване на артериите в цялото тяло. Това може да причини редица здравословни неразположения и да увеличи риска от сърдечно-съдови заболявания.

Симптоми, които алармират за запушване на артериите

Умора и замаяност

Честата умора и замаяност могат да подсказват за натрупване на холестеролни плаки по кръвоносните съдове. Те стесняват артериите и нарушават кръвния поток. Това става причина за ограничаване на пренасяния чрез кръвта кислород, а резултатът се изразява в умора и замайване.

Болки в гърдите

Болка в гърдите се появява вследствие на запушване на артериите и намален поток на кръв към сърцето. Състоянието, ясно характеризиращо се с болка в гърдите, се нарича ангина пекторис или стенокардия. При него може да се изпита още напрежение, изтръпване, стягане и парещо усещане в областта на гърдите.

Болка в кръста при запушване на артериите

Артериите, които водят към кръста, са сред първите в тялото, по които се образуват плаки, и които дават сигнали за запушване. Близо 10% от американците, навършили 20 години, вече споделят за изпитване на неприятните последици от запушване на артериите в тази област. Намаленият приток на кръв към долната част на гърба може да отслаби дисковете, които се разполагат между прешлените. Това може да доведе до дискова херния и прищипване на нерви.

Еректилна дисфункция

В много случаи еректилните смущения са ранен сигнал за запушване на артериите. Когато кръвоснабдяването на половия орган се наруши, се появяват сексуални дисфункции. Проучвания показват, че активно изследване на мъже с еректилна дисфункция за сърдечно-съдови заболявания може да предотврати около 1 милион инфаркта и инсулта в следващите 20 години.

Инсулт

Когато плаките се натрупат по артериите, които водят до мозъка, се намалява притока на кръв към него. Това го лишава от кислород, в резултат на което започват да умират мозъчни клетки. Състоянието е основен вид исхемичен удар (инсулт) и е известно като тромботичен удар.

Решение за понижаване на холестерола и предотвратяване на запушване на артериите

Поддържането на високи нива на холестерол за продължителен период от време е причина за натрупване на плаки по артериите. За да се предотвратят последващите здравословни проблеми и опасни заболявания е нужно нивата на мастната субстанция в кръвта да се нормализират. Това може успешно да стане със следване на здравословен режим на хранене, отказване от вредните навици, активно движение и прием на продукт, който понижава високия холестерол. Такова средство, с доказано в медицинската практика действие, е Липибор / Lipibor®.

Продуктът е специално разработена комбинация от природни екстракти с отношение за естествено намаляване на холестерола – поликозанол, бета глюкан и ниацин. Ефектът му е насочен към понижаване на лошия холестерол и триглицериди, намаляване на тромбоцитната агрегация и предпазване от развитие на атеросклероза. Действа и за повишаване на добрия холестерол, който се свързва с изчистване на артериите и защита от сърдечно-съдови проблеми.

borola
Споделяне