висок холестерол симптоми

Издайнически физически симптоми на висок холестерол

Определен набор от физически симптоми сигнализира за наличие на висок холестерол в кръвта. В текущата публикация ще разкрием кои са знаците, които предупреждават, че нивата на холестерол са повишени и върху тях трябва да се приложи навременен контрол.

Физически симптоми, които подсказват за висок холестерол

Всички хора, особено тези с фамилна предразположеност, трябва да се подлагат на периодични тестове за определяне нивата на холестеролa. Това е сигурен начин за ранна диагностика на висок холестерол и ограничаване на опасността от сърдечно-съдови заболявания. Обикновено високият холестерол няма ясни признаци. Но за да се вземат своевременни мерки, специалистите са определили набор от физически симптоми, които предупреждават, че нивата на холестерол са завишени. Ето за кои възможни прояви на висок холестерол да следите:

Болки в горните и долните крайници

Натрупването на мастната субстанция холестерол може да запуши кръвоносните съдове в ръцете и краката. Това може да доведе до поява на болезнено усещане и дискомфорт в горните и долните крайници.

Често изтръпване на ръцете и краката

Високите нива на холестерол могат да повлияят върху реологията на кръвта, като направят кръвната плазма по-гъста. По този начин се нарушава нормалният приток на кръв към различни части от тялото. Резултатът се изразява в изтръпване и мравучкане на горните и долните крайници.

Болки в лявата част на гърдите

Болка в гърдите, особено тази в лявата част на гръдната област, може да е индикация за запушване на кръвоносните съдове около сърцето. Болка може да се усеща и в горната част на корема и врата. Високите нива на натрупан холестерол могат да бъдат причина за поява на болка. Наличието ѝ може да е сигнал и за сърдечно заболяване. По тази причина появата на болка в гърдите не бива да се пренебрегва.

Чести болки в задната част на главата

Натрупването на холестеролни плаки може да доведе до запушване на кръвоносните съдови в областта на главата. Това може да стане причина за болка в тила. Тя е особено опасна и при появата ѝ задължително трябва да се насрочи преглед при специалист.

Природен начин за понижаване на холестерола при симптоми на висок холестерол

При установени завишени нива на холестерол в кръвта, приложете доказано ефективния и напълно безопасен за здравето природен метод – прием на Липибор / Lipibor®.

Липибор е натурално средство за регулиране нивата на холестерол. Съдържа комбинация от три висококачествени природни съставки с благоприятно действие при висок холестерол и триглицериди – ниацин, поликозанол и бета-глюкан. Редовният прием на Липибор понижава общия холестерол, като в същото време повишава „добрия” холестерол. По този начин се намалява рискът от развитие на атеросклероза и други сърдечно-съдови проблеми.
Липибор се дозира по 1 капсула дневно по време на вечеря или преди сън. При ниво на холестерола над 6.20 mmol/l – по 1 капсула, два пъти дневно.

borola
Споделяне