диета срещу високи триглицериди

Диета срещу високи триглицериди – ето я и нея

Има диета срещу високи триглицериди. Тя е ефективна и можете да я приложите още сега. За да даде резултат обаче трябва да я следвате по-продължително време. Вижте какво включва!

Зеленчуци

Зеленчуците играят ключова роля в хранителния режим срещу високи триглицериди и други мазнини (липиди) в кръвта. Причината за това е, че са богати на антиоксиданти и фибри (влакнини, баластни вещества). Експертите препоръчват да се приемат по 5 порции зеленчуци дневно (една порция се равнява на 100 г). Това звучи много, но реално може да се осигури с консумацията на по-голяма салата. За предпочитане е да се залага на местни и сезонни зеленчуци. Те са по-вкусни, по-свежи и с по-богат хранителен състав от всичко донесено отвън.

Зехтин и слънчогледово олио – част от всяка диета срещу високи триглицериди

Маслиновото масло (зехтинът) съдържа олеинова киселина. Освен че помага за поддържане на здравословни нива на триглицериди в кръвния серум, тя намалява „лошия“ (LDL) холестерол и повишава „добрия“ (HDL).

Растителното масло, извлечено от семената на слънчоглед, също регулира триглицеридите. В допълнение понижава усвояването на холестерола в чревния тракт и така количеството му в организма също спада.

Бобови култури – без тях не може да успее нито една диета срещу високи триглицериди

Боб, грах, леща, нахут – всички те са силно препоръчителна храна за хората с високи триглицериди. Способността им да понижават нивото на тази мастна субстанция в кръвта се дължи на високото съдържание на фибри, протеини и въглехидрати. Безспорно тяхно преимущество е ниското съдържание на мазнини. Ефектът им е още по-голям в комбинация с пълнозърнести храни – хляб, кафяв ориз, спагети от пълнозърнесто брашно.

Източници на незаменимите омега-3 мастни киселини

Омега-3 са група от 9 ненаситени мастни киселини. Като 2 от тях – докозахексаеновата киселина (DHA) и ейкозапентаеновата киселина (EPA) са много важни за регулиране на триглицеридите в кръвта. Докозахексаеновата киселина (DHA) се съдържа в зеленчуци като спанак и броколи, и в ядки като орехите. Ейкозапентаеновата киселина (EPA) – в по-мазните риби като сьомга, сардини и скумрия.

За още по-силен ефект на посочената диета срещу високи триглицериди на помощ идва…

Липибор / Lipibor® – продукт от ново поколение за здравословни нива на холестерола и триглицеридите в кръвта. В състава му влизат екстракти на едни от най-мощните регулатори на липидите в кръвния серум:

Съставките усилват и взаимно допълват ефекта си. Резултатът е:

Продуктът е напълно безопасен, има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Прилага се успешно като помощно средство при промяна в храненето и начина на живот. Наличен е в аптеките в страната и в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Споделяне