висок холестерол заболявания

Заболявания предизвикани от висок холестерол – вижте тези

При висок холестерол се повишава и риска от заболявания, заради натрупването на мастни плаки по стените на кръвоносните съдове. Повишените липиди в кръвта са свързани с проблеми в сърдечно-съдовата система, диабет, високо кръвно налягане и др. Затова и в статията ще разберете повече за тази зависимост и природното решение срещу висок холестерол.

Най-често срещаните заболявания, свързани с висок холестерол

Разбирайки важността от поддържане на холестерола в норма предприемането на мерки в тази насока е от съществено значение за здравето на човек. Както и за намаляване риска от развитие на следните заболявания.

Висок холестерол и сърдечно-съдови заболявания

Един от най-сериозните здравни рискове при висок холестерол е коронарната сърдечна болест, която може да доведе до сърдечен удар. При високи нива на холестерол с течение на времето се натрупват плаки в стените на кръвоносните съдове. А това води до втвърдяване и стесняването им, включително и на артериите захранващи сърцето. Така се забавя притока на кръв до сърдечния мускул. В друг случай атеросклеротичните плаки могат да се откъснат и да запушат частично или изцяло някои по-малки кръвоносни съдове. Намаленият кръвен поток може да доведе до болка и задух в областта на гърдите или до сърдечен удар, ако кръвоносен съд се блокира напълно.

Висок холестерол и едно от сериозните заболявания като диабет, в тясна връзка

Диабетът може да наруши баланса между добрия HDL и лошия LDL холестерол. При пациенти страдащи от заболяването LDL частиците полепват много по-лесно и се задържат по стените на кръвоносните съдове, като така ги увреждат в голяма степен. Освен това глюкозата се свързва с липопротеините в кръвта, като в резултат LDL частиците остават много по-дълго в кръвния поток. Диабетиците често имат ниски нива на HDL и повишени триглицериди в кръвта. И двете увеличават риска от сърдечни и артериални заболявания. Хората с диабет тип 1, които контролират кръвната си захар, обикновено имат нормални нива на холестерол. Ако обаче са с наднормено тегло или затлъстяване, е по-вероятно с течение на времето неговите нива да се покачат.

Висок холестерол и кръвно налягане

Има връзка между високия холестерол и хипертонията. Повишените нива на липопротеини в кръвта предизвикват възпаление и освобождаване на определени хормони, което кара кръвоносните съдове да се свиват. Това се нарича ендотелна дисфункция. В резултат кръвното налягане се покачва, защото сърцето трябва да работи по-усилено, за да изпомпва достатъчно количество кръв през него.

Висок холестерол и еректилна дисфункция

Еректилна дисфункция е, когато мъжете не могат да постигнат или поддържат ерекция по време на сексуален акт. Хронично високите нива на холестерол в дългосрочен план причиняват стесняване и дори запушване на малките кръвоносни съдове, които кръвонапълват пениса при сексуална възбуда. В този случай еректилната дисфункция може да се разглежда като вид ендотелна дисфункция. Затова, ако съществува такъв тип сексуален проблем за повече време от 3 месеца е добре да изследвате нивата на холестерола си.

Природно решение при висок холестерол и произтичащите от него заболявания

Липибор / Lipibor® е натурално средство, което предотвратява натрупването на мастни плаки по кръвоносните съдове. В състава му се съчетават висококачествени стандартизирани екстракти на поликозанол, ниацин и бета глюкан. Тази рационална комбинация понижава лошия LDL холестерол и триглицеридите, като същевременно повишава добрия HDL холестерол и намалява опасността от атеросклероза и произтичащите от нея събития от сърдечно-съдов характер. Оптимални резултати се наблюдават при прием на продукта заедно с промени в хранителния режим и двигателната активност. Натуралното средство е подходящо за употреба от диабетици, хора в напреднала възраст и с намалена чернодробна функция. Освен това може да се приема паралелно и с медикаменти, предписани за намаляване на холестерола.

Може да откриете продукта в аптеките или да го поръчате онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Споделяне