стесняване на кръвоносните съдове

Стесняване на кръвоносните съдове – как да не се допуска?

Стесняване на кръвоносните съдове представлява намаляване на просвета им. С течение на времето то може да наруши кръвоснабдяването на редица органи и да се превърне в заплаха за доброто здраве. Вижте какво да направите, за да не допускате увреждане на кръвоносните съдове.

Откажете тютюнопушенето за защита от стесняване на кръвоносните съдове

Тютюнопушенето е един от най-вредните навици, който поразява множество системи и органи в човешкото тяло. По отношение на здравето на сърдечно-съдовата система, пушенето органичава притока на кръв през вените и артериите по два основни начина.

Първо, никотинът, най-пристрастяващият химикал в тютюневите изделия, причинява стесняване на кръвоносните съдове. Това намалява притока на кръв, влошава еластичността им и ги прави по-твърди. Тези промени карат сърцето да работи по-усилено, за да изпомпва повече кръв, което води до повишаване на кръвното налягане.

Второ, химикалите в цигарите могат да увредят стените на клетките във вътрешния слой на кръвоносните съдове. Това улеснява прилепването на мастни плаки по тях и стеснява просвета на кръвоносния съд.

Свалете излишното тегло

Хората с наднормено тегло или степен на затлъстяване са изложени на множество здравни рискове. По отношение на сърдечно-съдовата система, излишните килограми може да попречат по няколко основни начина. Сърцето на хората с наднормено тегло има нужда да изпомпва повече кръв, в резултат на което кръвното налягане се увеличава. Това е един от рисковете за увреждане на кръвоносните съдове. Затлъстяването може да направи клетките резистентни към инсулин. Това може да доведе до натрупване на излишна захар в кръвта и развитие на диабет. Високото кръвно налягане и диабетът са два основни фактора за втвърдяване и стесняване на кръвосните съдове, и влошаване на сърдечно-съдовото здраве.

Контролирайте холестерола за предпазване от стесняване на кръвоносните съдове

Холестеролът е вид мастна субстанция, която черният дроб произвежда и от която зависят различни процеси в тялото. Холестеролът в норма е важен и здравословен. Докато повишаването на нивата му и поддържането им високи за продължителен период от време може да бъде опасно за здравето. Защо е така? Холестеролът се пренася в организма под формата на два вида липопротеини – с висока и с ниска плътност. Протеините с висока плътност „чистят” холестерола, докато тези с ниска позволяват натрупването му по стените на кръвоносните съдове. Образуваните холестеролни плаки са опасни, защото втвърдяват кръвоносния съд, стесняват просвета му и могат да нарушат кръвосъсирването и кръвоснабдяването. Така повишават кардио-васкуларния риск.

За да контролирате нивата на холестерол:

Терапевтично средство за регулиране на холестерола в помощ на сърдечно-съдовото здраве

Високият холестерол е враг на кардио-васкуларното здраве. Не му позволявайте да уврежда кръвоносните съдове и да ви излага на риск. Наложете контрол на повишените му нива с Липибор / Lipibor®.

Продуктът представлява природно терапевтично средство в капсулна форма, което регулира нивата на холестерол в кръвта. Благотворното му действие се дължи на прецизно разработена комбинация от три мощни натурални екстракта на поликозанол, бета глюкан и ниацин. Всяко от активните вещества има отношение към високия холестерол, а в съчетание допълват и усилват действието си. Регулират нивата на мастната субстанция, като:

  • понижават общия холестерол
  • контролират „лошия” LDL холестерол
  • намаляват нивата на триглицеридите
  • повишават „добрия” HDL холестерол

По този начин намаляват риска от стесняване на кръвоносните съдове и развитие на сърдечно-съдови заболявания.

Продуктът е с висок профил на качество и безопасност. Може да се приема от диабетици и хора с чернодробни заболявания. Не предизвиква странични ефекти и е подходящ за продължителна употреба.

borola
Споделяне