намаляване на холестерола

Опитайте: 5 начина за бързо намаляване на холестерола

Висок холестерол е сред най-разпространените здравни проблеми в света. Това е напълно обяснимо на фона на нерационалния хранителен режим, който болшинството от хората днес практикуват самоцелно или поради липса на алтернатива. Именно вредният състав на приеманата ежедневно храна е в основата на високия холестерол и опасните му последствия като атеросклероза, инфаркт и инсулт. По брой на хора, засегнати от тези състояния, нашата страна от години е на челните места в Европа. За да се промени статуквото е необходимо да се вземат мерки. Ние ще предложим 5 изпитани, безопасни и най-важното – ефективни мерки за намаляване на холестерола и нормализиране на кръвния липиден профил.

За намаляване на холестерола – опитайте тези мерки и ще се учудите от бързия им ефект

Повече движение: Започнете с увеличаване на времето, което прекарвате в движение пеша всеки ден. Намалената двигателна активност е сред водещите причини за висок холестерол. Ползите за намаляване на холестерола ще са големи от всяка мярка срещу залежаването, която предприемете, дори тя да включва само популярните напоследък 10 хиляди крачки на ден. Това не е чак толкова трудно колкото изглежда, а здравните ползи си струват.

Разчитайте на морската храна. Моретата и океаните са дом на най-голямата и разнообразна маса хранителни вещества. Редовният прием на който и да е от достъпните морски продукти осигурява голямо количество Омега-3 мастни киселини, които действат с уникално висока ефективност за намаляване на холестерола.

Плодове и зеленчуци всеки ден. Те от своя страна осигуряват разтворими фибри – друг органичен продукт, който също помага за намаляване на холестерола и регулиране на липидния профил. Фибрите действат като гъба, която абсорбира липидни молекули, включително холестерол и възпрепятства преминаването им в кръвта.

Избягвайте най-големия си враг – трансмазнините. Превърнете в навик това да проверявате съдържанието на готовите и полуготови продукти, които купувате, и да избягвате тези, които съдържат трансмазнини. В повечето случаи това са пържени продукти (чипсове, снаксове), бисквити, кейкове и др.

Започнете прием на природния продукт Липибор. Постигането на безопасно и ефективно намаляване на холестерола е комплексен процес. Своеобразен завършек на стремежа към него е приемът на Липибор / Lipibor®. Този природен продукт доказано повишава добрия холестерол и намалява лошия холестерол и триглицеридите. Действието му е оптимално в комбинация с другите посочени по-горе мерки и в рамките само на няколко седмици осигурява намаляване на холестерола и нормализиране на липидния профил като цяло.

 

borola
Споделяне