холестерол

Готови ли сте да понижите холестерола си с екзотични храни?

Известно е, че редовната консумация на чесън и лук е полезна за поддържане на холестерола в разумни граници, което води до избягване на риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Съществуват и т.н. екзотични храни, които не са толкова популярни, но за които има сведения, че притежават свойството да намаляват холестеролните нива. Според специалисти от сектора по превантивна кардиология употребата на тези храни може да понижи стойностите на холестерола с 5-10%.
Сигурни сме, че вече нямате търпение да разберете кои са тези храни и ако сте сред хората с нестандартен вкус по отношение на храненето, не се колебайте да си ги набавите възможно най-скоро! А ето кои са те:

1. Червен ферментирал ориз – според американски специалисти той намалява холестеролните нива с 10-30% благодарение на съдържащия се в него монаколин К, който блокира достъпа на холестерол до черния дроб.

2. Бергамот – това е вид плод, който представлява кръстоска между портокал и лимон, но повече прилича на лимон и притежава жълто-зелена набръчкана кора. Той съдържа 5 полифенола, които потискат натрупването на холестеролови плаки в артериите. Консумацията на този плод може да понижи с 27% нивата на “лошия” холестерол.

В случай, че опитате изброените продукти и по някаква причина те не допаднат на вкуса ви имаме решение, което ще ви помогне отново по естествен път да понижите стойностите на холестрола си. Липибор е уникална по рода си и балансирана комбинация от бета глюкан, ниацин и поликозанол, която успешно понижава нивата на “лошия” холестерол, като успоредно с това увеличава нивата на “добрия”. Липибор е напълно безвреден продукт и може да се прилага при хора с чернодробни проблеми, диабетици и др.

borola
Споделяне