билки за понижаване на триглицеридите

Билки за понижаване на триглицеридите – вижте тези

Познавайки най-добрите билки за понижаване на триглицеридите може да дадете един мощен тласък за поддържане на добро сърдечно-съдово здраве. Включването им в дневната рутина ще извлече максималните ползи от тях. Независимо как са поднесени, те предлагат естествен и ефективен начин за поддържане на добър липиден профил и предпазване от по-сериозни състояния.

Чесън – една от важните билки за понижаване на триглицеридите

Чесънът отдавна се слави със сърдечно-съдовите си ползи. Алицинът, активното съединение в него, не само му придава отличителния аромат, но също така предлага забележителни здравословни свойства. Той потиска ензима, отговорен за синтеза на триглицеридите в черния дроб, като по този начин намалява тяхното производство. Освен това, чесънът повишава активността на липопротеин липаза, ензим, който е от решаващо значение за разграждането на триглицеридите, циркулиращи в кръвта.

Куркума – не пропускайте нейните ползи

Куркумата, съдържа куркумин, мощно противовъзпалително и антиоксидантно съединение. Освен в кулинарните си приложения, той привлича вниманието заради ролята си в подобряването на липидния профил. Той модулира липидния метаболизъм чрез инхибиране на синтеза на триглицериди и насърчава изчистването им от кръвния поток. Освен това, куркуминът повишава активността на ензимите, участващи в разграждането на липидите, като допринася за подобряване на липидната хомеостаза. Затова и куркумата е една от добрите билки, необходима в ежедневието за понижаване на триглицеридите.

Сминдух – една от билките за понижаване на триглицеридите, заслужаваща внимание

Семената на сминдуха са богати на разтворими фибри, които образуват гелообразно вещество в храносмилателния тракт, улавяйки холестерола и триглицеридите и предотвратявайки тяхното усвояване. Редовната консумация на билката е свързана със значително намаляване нивата на триглицеридите и подобряване на общия липиден профил.

Канела – една от мощните билки за понижаване на триглицеридите

Канелата е мощен съюзник в борбата срещу високите триглицериди. Действието й се дължи на съдържащите се в нея канелен алдехид и канелена киселина – съединения с хиполипидемичен ефект. Те подобряват инсулиновата чувствителност и метаболизма на глюкозата. А това от своя страна води и до намален синтез на триглицериди в черния дроб. Освен това, антиоксидантните свойства на канелата предпазват от окисление липидите, както и от съдово възпаление, което допълнително благоприятства сърдечно-съдовото здраве.

Риган – една от най-ефективните билки за понижаване на триглицеридите

Благодарение на своята висока антиоксидантна дейност (между 3 и 20 пъти по-висока от тази на всяка друга билка) риганът е изключително ефективен в борбата с високите триглицериди. В допълнение той неутрализира вредното въздействие на свободните радикали. За оптимални резултати е желателно да се приема под формата на масло.

Природно решение като допълнение към посочените билки за понижаване на триглицеридите

Все повече специалисти у нас препоръчват на своите пациенти Липибор / Lipibor® при високи триглицериди. Този природен продукт съдържа оптимални количества екстракти на поликозанол, ниацин и бета-глюкан. Всяка една от съставките има отношение към понижаване на опасните мазнини в кръвта. Трите заедно допълват и усилват ефекта си. Натуралното средство регулира и холестерола в кръвта. Като понижава „лошия“ холестерол (LDL) и повишава „добрия“ (HDL).

Дълговременната употреба не крие риск за здравето, заради високия си профил на безопасност. Друга негова полза е, че е икономически изгоден тъй като се приема само по 1 капсула по време на вечеря или преди лягане.
Потърсете в аптеките или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Споделяне