храни за прочистване на кръвоносните съдове

Най-добрите храни за прочистване на кръвоносните съдове

Включването на определени храни за прочистване на кръвоносните съдове е от съществено значение за оптималното функциониране на сърцето. Правилното хранене, в което присъстват зеленчуци, плодове, риба и цели зърнени храни, може да помогне по естествен начин да се почистят плаките по стените на артериите. А така се увеличава и шанса за предпазване от сърдечно съдови заболявания.

Лук – една от полезните храни за прочистване на кръвоносните съдове

Лукът е свързан с много ползи за здравето, включително и за прочистване на кръвоносните съдове. В него се съдържат серни съединения, за които учените смятат, че могат да помогнат за предотвратяване на възпаление на кръвоносните съдове. Освен това благодарение на тях се потиска слепването на тромбоцитите в кръвта и се увелича наличността на азотен оксид. Едно 15-годишно проучване, което проследява 1226 жени на възраст 70 и повече години, установява, че по-високият прием на лук е свързан с по-нисък риск от развитие на атеросклероза.

Консумиране на храни за прочистване на кръвоносните съдове, богати на омега-3 мастни киселини

Един от най-добрите източници на омега-3 мазнини е рибата. Затова и консумирането й поне 3 пъти седмично може да помогне за намаляване на риска от атеросклероза и коронарна артериална болест. Това става, когато тялото превръща омега-3 мастните киселини, чрез метаболитни процеси в биоактивни липидни медиатори. Те от своя страна намаляват възпалението в тялото и съсирването в кръвта. Това са две от основните предпоставки за запушване на артерии. Затова и похапването на такъв тип храни за прочистване на кръвоносните съдове е от огромно значение за здравето на организма. Освен това яденето на риба има и допълнителни ползи като:

Пълнозърнести храни за прочистване на кръвоносните съдове

За поддържане на нормално тегло, намаляване на кръвната захар и контрол над холестерола е необходимо да замените белия хляб с пълнозърнест. Пълнозърнестите продукти са с високо съдържание на фибри. Те се свързват с излишния холестерол в храносмилателния тракт и го отвеждат от организма. Освен това в тях се съдържа и магнезий, който помага за разширяване на кръвоносните съдове и за поддържане на кръвното налягане в нормални граници.

Цитрусови плодове – ценни храни за прочистване на кръвоносните съдове

Тези плодове са освен вкусни, но и много полезни, тъй като доставят на организма разнообразие от витамини, минерали и антиоксиданти, включително и флавоноиди. Последните намаляват възпалителните процеси в тялото и се справят успешно със свободните радикали, получили се вследствие окисляването на лошия (LDL) холестерол. LDL холестерола се свързва с развитието и прогресията на атеросклерозата. Затова и консумацията на цитрусови храни за прочистване на кръвоносните съдове се свързва още и с намален риск от сърдечни заболявания и инсулт. Тези две състояния са в пряка връзка със споменатата вече атеросклероза.

Най-добрата комбинация – храни за прочистване на кръвоносните съдове и природен продукт с доказано качество

За здрави и чисти кръвоносни съдове е добре към изброените храни да се прибави и Липибор / Lipibor®. Това е натурално средство с доказан ефект за поддържане на нормални нива на холестерол и триглицериди в кръвта. Съдържа рационална комбинация от висококачествени екстракти на поликозанол, бета глюкан и ниацин. Активните вещества съдействат за изчистване на натрупаните плаки по кръвоносните съдове. Оказват качествен контрол на общия холестерол, като намаляват LDL холестерола и триглицеридите, и повишават нивата на HDL холестерола. По този начин защитават от развитие на атеросклероза и други сърдечно-съдови заболявания.

Продуктът е с висок профил на безопасност и може да се приема от диабетици, хора, страдащи от чернодробни заболявания и такива на преклонна възраст.

Потърсете го в аптеките или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където може да разгледате за атрактивни промоции.

borola
Споделяне