холестерин и чай

Холестерин и чай – една наистина добра стратегия

В следващите редове говорим по темата холестерол/холестерин и чай. Разберете кои 3 запарки помагат за понижаване на мастната субстанция в кръвния серум и намаляване на сърдечно-съдовия риск.

Чай от артишок

Артишокът има свойството да пречиства кръвта и да спомага за контрола на холестерола. Той също така понижава кръвното налягане и минимизира риска от атеросклероза. За да се насладите на ползите му, просто си направете запарка. Прибавете 2-4 г листа артишок в 250 мл вряща вода, оставете за около 5 мин. на котлона и прецедете. Пийте по 2-3 чаши на ден преди основно хранене. Имайте предвид, че напитката НЕ е подходяща за:

  • деца под 12 години
  • бременни и кърмещи жени
  • хора с хипертония, сърдечни заболявания и запушени жлъчни пътища

Холестерин и чай от глухарче

Глухарчето съдейства за понижаване на холестеролните нива, като възпрепятства отлагането на мазнини по стените на кръвоносните съдове. Тези свойства до голяма степен се дължат на мощните антиоксиданти в състава му. За една чаша чай е достатъчна 1 с.л. смлян корен от глухарче. Прибавете я към 200 мл вряща вода, оставете на котлона 10 мин. и прецедете. Чаят се пие топъл до 3 пъти дневно. Противопоказен е за хора, алергични към глухарче, пациенти със запушени жлъчни пътища или чревна непроходимост, бременни и кърмачки.

Чай мате

Мате e традиционна напитка в Южна Америка, която се радва на популярност на много места в света. Тя се приготвя от изсушени листа на дървото Йерба мате и притежава силно антиоксидантно действие. Сапунините в състава ѝ намаляват усвояването на мазнините и холестерола в червата. За направата на напитката са необходими 3 ч.л. изсушени листа на дървото Йерба мате и 500 мл вряща вода. Чаят се прецежда и се пие топъл до 3 пъти на ден. Заради съдържанието на кофеин НЕ бива да се приема от:

  • бременни и кърмещи жени
  • хора, страдащи от тревожност, безсъние, гастрит, язва, рефлукс и хипертония

Холестерин и чай е добра комбинация, но има нужда и от още нещо…

За траен контрол и здравословни нива на холестерола специалистите у нас препоръчват Липибор / Lipibor®. Продуктът е с природен състав и е разумна природна алтернатива на холестеролопонижаващите лекарства. Формулата му съчетава силата на висококачествени стандартизирани екстракти на Поликозанол (Policosanol), Ниацин (Niacin) и Бета-глюкан (Beta-glucan). Действието на отделните съставки се усилва, а резултатът е:

Продуктът няма противопоказания. Подходящ е за диабетици, хора в напреднала възраст и пациенти с понижена функция на черния дроб. Приемът е удобен – по 1 капсула по време на вечеря или преди лягане. Положителен ефект върху нивата на холестерола е налице 6-8 до 12 седмици след началото на приема.

borola
Споделяне