холестерин и зачатие

Холестерин и зачатие – определено са свързани!

Предстои да разгледаме темата холестерол/холестерин и зачатие. Продължавайте да четете, за да се запознаете с резултатите от едно интересно американско проучване по въпроса.

Изследването за холестерин и зачатие не е ново, но е актуално

Констатациите са публикувани в The Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. Ето какво гласят те:

Изследователите достигат до заключението, че холестеролът е една от причините за безплодие, след като анализират данни на 501 двойки, които:

  • се опитват да заченат
  • не провеждат лечение за фертилитет

Използваните данни са част от изследване за връзката между плодовитостта, излагането на химикали от околната среда и начина на живот.

Жените са на възраст между 18 и 44 години, а мъжете – над 18 години. Двойките са проследявани, докато заченат или в продължение на едногодишни опити за зачеване.

Взети са кръвни проби от мъжа и жената в двойката, за да се анализират нивата на свободен холестерол в кръвта

Въз основа на тези стойности и като използват статистически инструмент, наречен fecundability odds ratio (FOR), учените:

  • прогнозират шансовете за зачеване във всеки цикъл

Анализът на резултатите сочи, че…

  • 374 от двойките успяват да заченат през 12-те месеца на проучването
  • при двойките, които не са заченали през първата година, мъжът, жената или двамата партньори имат високи нива на свободен холестерол в кръвта

Въз основа на получените резултати учените добавят високия холестерол към причините за инфертилитет при двойките. Препоръката им е стойностите на мастната субстанция стриктно да се следят, ако се цели зачеване.

За нормални нива на холестерин и зачатие в близко бъдеще видни наши специалисти препоръчат…

Липибор / Lipibor®изцяло природна и напълно безопасна алтернатива на синтетичните холестерол понижаващи лекарства. Формулата му съчетава в едно силата на висококачествени стандартизирани екстракти на:

  • Поликозанол (Policosanol) 10 mg
  • Ниацин (Niacin) 10 mg
  • Бета-глюкан (Beta-glucan) 300 mg

Всяка съставка поотделно играе важна роля за регулиране на холестерола. Трите заедно се допълват и взаимно усилват ефекта си.

Доказано е, че продуктът има положителен ефект върху холестероловите нива 6-8 до 12 седмици след началото на приема. Дозировката е удобна – по 1 капсула на ден по време на вечеря или преди лягане.

За постигане на оптимални резултати е желателно продуктът да се прилага като помощно средство към промяната на храненето и начина на живот. НЕ се препоръчва по време на бременност и кърмене!
Наличен в аптеките в страната и в онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Споделяне