Ниацинът помага в борбата с високия холестерол

Нивата на холестерол в кръвта зависят от няколко фактора – неговото съдържание в храната, наследствеността, начинът на хранене, двигателната активност, телесното тегло. Холестеролните нива могат да се повишат в резултат от генетични фактори, недостатъчна физическа активност, наднормено тегло и затлъстяване, увеличен прием на храни, съдържащи наситени мастни киселини –тлъсто месо, яйца, шоколад и др. Високият холестерол създава риск от сърдечни заболявания /исхемична болест на сърцето – гръдна жаба ,инфаркт/, инсулт, диабет и други здравословни проблеми. За да се предотвратят тези състояния, са нужни своевременни мерки за понижаване високите нива на холестерола.

Употребата на лекарствени средства могат да причинят някои странични ефекти като потискане на имунната система, мускулни крампи/болезнени схващания/, увреждания на черния дроб и др. Безопасната алтернатива на лекарствените средства, понижаващи холестерола трябва да е ефективна срещу хиперлипидемия, да повишава нивата на добрия холестерол и да няма странични ефекти.

Витаминът ниацин в Липибор в комбинация с бета глюкан и поликозанол, които потенцират действието му, понижава ефективно общия и лошия холестерол и триглицеридните нива по безопасен начин. Ниацинът блокира свръхпродукцията им от черния дроб, инхибира липопротеините и улеснява екскрецията им. Понижава транспортирането на мастните киселини до черния дроб и чернодробната триглицеридна синтеза, като същевременно повишава нивата на добрия холестерол. Данните от клинично проучване конкретизират тези действия: ниацинът понижава нивото на триглицеридите с 35% до 40% само за броени дни. Понижава лошия холестерол с 20% до 30% в рамките на няколко седмици. Повишава добрия холестерол с 10% до 14% – по-добре от всички медикаменти.

Ниацинът в Липибор е единственото средство, което раздвижва всички липопротеини в правилна посока. Притежава синергичен ефект с липидопонижаващи лекарства и е напълно безопасен, включително при деца и бременни.

borola
Споделяне