хиперлипидемия

Хиперлипидемия – болести, които я провокират

Като хиперлипидемия се определя състоянието на повишен липиден профил на кръвта, предизвикано от нарушения в метаболизма на мазнините. При хиперлипидемия се установяват висок холестерол и високи триглицериди.

Хиперлипидемия

Традиционни причини. В повечето случаи хиперлипидемията е резултат от:

В някои случаи обаче, дори при горепосочените обстоятелства, хиперлипидемия може да се развие поради други, по-малко известни фактори.

Други подлежащи причини за хиперлипидемия. Патологичните промени в липидния профил може да се дължат и на заболявания като:

Всички изброени състояния афектират върху нивата на холестерол и триглицериди в кръвта. Развиващата се хиперлипидемия се означава като вторична или придобита хиперлипидемия.

Независимо дали са диагностицирани с първична или с вторична хиперлипидемия, пациентите са изправени пред едни и същи здравни рискове. Ако не се вземат мерки за нормализиране на липидния профил, често се стига до животозастрашаващи състояния като атеросклероза, инфаркт или инсулт. Затова хиперлипидемията трябва да се лекува, независимо от причините за появата й.

Лечение на хиперлипидемия

За овладяване на състоянието и намаляване на сърдечно-съдовия риск може да се разчита на изцяло природни мерки. Отдавна е известно благоприятното влияние върху стойностите на холестерола и триглицеридите, демонстрирано от природни продукти като поликозанол, бета глюкан и ниацин.

Поликозанол действа мощно за намаляване на лошия и общия холестерол и за повишаване на добрия.

Бета глюкан е доказан ефективен за намаляване на общия и повишаване на добрия холестерол.

Най-комплексно действие има ниацин. Той помага за повишаване на добрия холестерол и за намаляване на всички останали опасни компоненти на липидния профил, включително високите триглицериди.

Оптимална и висококачествена тройна комбинация от тези доказано ефективни продукти е включена в състава на Липибор / Lipibor®. Това го превръща в мощно природно средство за справяне с всички случаи на хиперлипидемия, независимо от причините за развитието й. Приемът на Липибор има бърз ефект за нормализиране на всички показатели на липидния профил.

 

borola
Споделяне