упражнения при висок холестерол

Качествени упражнения при висок холестерол – тези помагат!

Практикуването на упражнения при висок холестерол е с доказани ползи и ефективност за намаляване на нивата му в организма. Съществуват такива, които могат да помогнат за противодействие на отрицателните ефекти, които мастната субстанция има върху здравето. Затова и в тази статия сме подготвили точно тези упражнения, изпробвайте ги и вие!

Джогинг – едно от добрите упражнения при висок холестерол

Ако ставите ви са в добра форма и обичате да бягате, имате късмет, тъй като това е едно от страхотните упражнения при висок холестерол, както и за управление на теглото. Не мислете обаче, че трябва да се състезавате. Лекият джогинг може да се окаже по-добър за понижаване на холестерола, отколкото бързия спринт. В проучване от 2013 г., публикувано в Archives of Internal Medicine, изследователи съобщават, че бегачите на дълги разстояния показват значително по-добри подобрения в нивата на HDL холестерола, отколкото бегачите на къси такива. Освен това забелязват и значителни подобрения в кръвното налягане и поддържането му в оптимални граници.

Колоезденето, като част от забавните, но с многобройни ползи упражнения при висок холестерол

Колоезденето изразходва приблизително същата енергия като джогинга, но с по-малко отрицателни въздействия върху ставите. Това е от съществено значение, особено за хората с проблеми в опорно-двигателната система или такива, страдащи от артрит например. Според направено проучване хората, които пътуват с колело, са по-малко склонни да повишат нивата на холестерола отколкото тези, които не го правят. Затова и колоезденето се оказва едно от упражненията при висок холестерол с голяма ефективност. Но това не е всичко! Друго изследване установява, че карането на колело намалява риска от сърдечни заболявания.

Силови упражнения при висок холестерол – имат значение!

Редица научни изследвания посочват огромните ползи от силовите тренировки по отношение на сърдечното здраве и високия холестерол. Списанието Atherosclerosis публикува проучване, което ясно показва положителния ефект от тренировките за устойчивост върху холестерола. Според него хората, които изпълняват силови упражнения успяват да намалят нивата на LDL холестерол в кръвта, по-бързо от тези, които не са ги практикували. Учените считат, че комбинацията между силови и кардио активности повишава горенето на мазнини, респективно и свалянето на излишни килограми. В заключение можем да кажем, че изпълняването на тези упражнения при висок холестерол имат големи ползи за благосъстоянието на организма. Те могат да се изпълняват от всеки чрез собственото си тегло или с помощта на тежести и ластици.

Йога упражнения при висок холестерол – ползи от разтягането

Чудите се как точно практикуването на йога се вписва тук? Нека да кажем, че има хора, които не са почитатели на интензивните физически активности, затова и за тях трябва да се подготвят подходящи упражнения при висок холестерол. А йога има безброй много ползи за разтягане на мускулите и сухожилията, които също изразходват добро количество енергия. Учените подкрепят включването на йога към техниките за естествен контрол над холестерола. Преглед на голямо проучване, публикувано в European Journal of Preventive Cardiology, сочи, че хора, които редовно практикуват йога, показват значително подобрение на LDL холестерола, HDL холестерола и кръвното налягане.

Природно средство като допълнение към посочените упражнения при висок холестерол

За трайно понижаване на холестерола е необходима комплексна стратегия, която включва балансирана диета, качествени упражнения и ефективен природен продукт. За последното може да се доверите на Липибор / Lipibor®. В неговият състав влизат висококачествени екстракти от поликозанол, бета глюкан и ниацин. Действието на активните съставки е насочено към трайно и безопасно понижаване на високия холестерол и триглицеридите в кръвта. По този начин предпазват от развитие на усложнения като запушване на артерии и атеросклероза. Натуралното средство е подходящо за употреба от диабетици, хора в напреднала възраст и с намалена чернодробна функция. Освен това може да се приема паралелно и с медикаменти, предписани за намаляване на холестерола.

Може да откриете продукта в аптеките или да го поръчате онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Споделяне