триглицериди норма

Поддържане на триглицериди в норма – мисията е възможна!

Стремите си да задържите нивото на триглицериди в кръвта в норма? Ние ще ви подпомогнем в това начинание! Възползвайте се от нашите съвети.

Препоръки за задържане на триглицериди в норма

Избягване на захарта

Прекомерната консумация на захар е сред водещите причини за рязкото покачване на триглицеридите. С оглед на това е желателно приемът ѝ да се ограничи до минимум. Препоръчително е да се избягват млечният шоколад, сладките изделия, газираните напитки, полуфабрикатите. За подслаждане спокойно могат да се използват здравословни натурални подсладители като пчелен мед, кленов сироп, агаве, сироп от фурми. За сиропа от фурми дори има сведения, че понижава холестерола в кръвта и намалява риска от атеросклероза.

Повече фибри за поддържане на опасните триглицериди в норма

Фибрите намаляват усвояването на мазнините (липидите) и захарта в червата. По този начин съдействат за вкарване и поддържане на холестерола и триглицеридите в норма. Най-добрите източници на фибри са плодовете и зеленчуците, пълнозърнестите храни и варивата, ядките и семената. Добре е обаче да се консумират с мярка. В противен случай могат да доведат до подуване на корема и газове.

По-малко въглехидрати

Хранителният режим с ниско съдържание на въглехидрати показва добри резултати по отношение на триглицеридите в кръвния серум. Резултатите от проучвания сочат, че хората, които приемат по-малко прости въглехидрати (като тези в пакетираните храни, белият хляб и ориз) имат по-добър контрол над нивата на триглицеридите.

Прием на омега-3 мастни киселини

Според изследвания незаменимите омега-3 мастни киселини помагат за понижаване и поддържане на триглицеридите в нормални стойности, когато се приемат с храната поне 2 пъти седмично. Основните източници на омега-3 са по-мазните риби като риба тон, сьомга и сардини. Орехите, чиата и ленено семе съща са богати на тези полезни мазнини.

Редовно спортуване

Доказано е, че редовното физическо натоварване спомага за повишаване нивото на „добрия“ HDL холестерол и същевременно благоприятства нивото на триглицеридите. За постигане на оптимални резултати се препоръчва практикуване на 30 минути спорт дневно.

Изпитан природен продукт за трайно поддържане на триглицериди в норма

Специалистите у нас препоръчват Липибор / Lipibor® за дългосрочно поддържане на нормални стойности на триглицеридите и холестерола в кръвта. Това е изцяло природен продукт с високо качество и доказан ефект. Благоприятното му въздействие върху липидите в кръвния серум се дължи на рационалната комбинация от стандартизирани екстракти на Поликозанол, Ниацин и Бета-глюкан. Съставките да съчетани така че да повишават „добрия“ HDL холестерол за сметка на „лошия“ LDL холестерол и триглицеридите. Това обаче не е всичко! Благодарение на своята формула продуктът понижава тромбоцитната агрегация и намалява риска от атеросклероза. Напълно безопасен е и не притежава странични ефекти.

borola
Споделяне