добър холестерол

Добър холестерол – изпитани начини за повишаването му

Повишаването на нивото на липопротеините с висока плътност или т. нар. добър холестерол е цел номер едно за всеки, който се опитва да нормализира холестеролните си показатели. Именно поради това в следващите редове ще се фокусираме върху стратегиите, гарантиращи успех в реализацията на това начинание. Разберете кои са те и ги приложете на практика още сега!

4 ефективни методи за повишаване на добрия холестерол в кръвта

Повече горски плодове в закуската

Малките горски плодчета – боровинка, къпина и малина – носят големи ползи за хората, които се стремят да увеличат количеството на добрия холестерол в кръвната плазма. Ето защо непременно трябва да ги включите в ежедневното меню. Благотворното им действие се дължи на голямото количество фибри и антоциани – пигменти с мощно антиоксидантно действие, които им придават червен, син или виолетов цвят. В случай че не обичате горски плодове, винаги може да ги замените с ябълки. Източници на високо количество пектин (вид разтворими фибри), те ще спомогнат за подобряване абсорбцията на мазнините и за регулиране нивото на лошия холестерол.

Здравословно тегло

Свалянето на излишните килограми също е важна стъпка по пътя към покачване стойностите на добрия холестерол. Експертите напомнят, че придържането към подходящ хранителен режим не е достатъчно, за да се увенчае мисията с успех. Непременно трябва да се включи и спорт в ежедневието.

Аеробна тренировка

Аеробните упражнения са ключ към повишаване на добрия холестерол. Именно поради това съветът на специалистите е да се практикуват редовно. Бягане, плуване, каране на велосипед – която и от тези физически активности да изберете, няма да сгрешите. Ако пък нямате афинитет към тези спортове, можете да се раздвижите в ритъма на любимата си музика, което също е вид аеробна тренировка.

По-малко стрес

Доказано е, че противопоставянето на стреса е сред най-ефективните начини за увеличаване на добрия холестерол. За да се отпуснете и да снемете напрежението от плещите, можете да си подарите масаж, да се отдадете на медитация и йога практики, да танцувате до насита и да пеете с пълно гърло.

100% натурално средство с научно доказан ефект за постигане на здравословни нива на добрия холестерол

С цел усилване на ефекта от предложените мерки, специалистите у нас препоръчват приема на Липибор / Lipibor®. Този изцяло природен продукт има уникалното свойство да повишава добрия холестерол за сметка на лошия. Тайната на благотворното му действие се крие в рационалната комбинация от съставки, които имат ключова роля за регулиране на количеството на мастната субстанция в кръвта. Всяка капсула доставя на организма оптимални дози Ниацин, Поликозанол и Бета-глюкан. Активните вещества действат в пълен синхрон и взаимно допълват своето действие. За цялостното им усвояване, респективно – по-мощния ефект, се грижат иновативните течни капсули (Solucaps). Освен че е с бърза усвояемост, Липибор е изключително удобен за прием. Дозира се по 1 капсула по време на вечеря или преди лягане, тъй като синтеза на холестерол е повишен през нощта. При необходимост дозата може да се увеличи до 2 капсули дневно – по 1 обед и вечер. Липибор има отлична поносимост, напълно безвреден е дори при продължителна употреба и е икономически изгоден.

borola
Споделяне