стойности на липидите

Стойности на липидите при хората от Изтока и Запада

Хората от Западния свят имат по-ниски стойности на липидите в кръвта (основно на холестерола) от тези в азиатските страни. До това изненадващо заключение достигат учени от Кралския колеж в Лондон. Резултатите от проведеното от тях проучване са публикувани в сп. Nature. Разберете повече в следващите редове!

Изследването, което отчита спад в стойности на липидите при хората от Запад и покачване при хората от Изток е финансирано от…<2>

  • Wellcome Trust – една от най-големите благотворителни фондации в света, която финансира медицински и биологични изследвания
  • Британското кардиологично дружество (BHF)
    Учените анализират данните за нивото на холестерол в кръвта на 102,6 милиона души за периода 1980-2018 г. Резултатите от анализа показват следното:
  • високият холестерол е отговорен за около 3,9% от смъртните случаи по света
  • половината от тези смъртни случаи са в страни от Южна, Източна и Югоизточна Азия
  • нивото на общия холестерол е паднало в САЩ, Австралия и страните с високи доходи в Северозападна Европа
    Поясняваме, че общият холестерол е сбор от „добрия“ HDL, „лошия“ LDL и VLDL холестерола.
  • нивото на общия холестерол се е увеличило в страните с ниски и средни доходи в Източна и Югоизточна Азия

Като потвърждение на последното даваме за пример Китай

Страната е сред тези, чиито граждани са с най-ниски нива на холестерол през 1980 г. В края на изследването през 2018 г. обаче при китайците се отчита драстично покачване в количеството на мастната субстанция в кръвта.

„За пръв път нивото на холестерол при хората от Азия е по-високо от това при хората от Запада. С оглед на това смятам, че е време да се въведе световна здравна политика за борбата с високия холестерол. Така ще се предотвратят милиони смъртни случаи“. Думите са на водещия автор на проучването проф. Маджид Езати. Той отдава понижаването на холестерола при хората от Запада на статините, които не се използват широко в страните с ниски и средни доходи в Азия.

За нормални стойности на липидите в кръвта наши специалисти препоръчват…

Липибор / Lipibor®разумна природна алтернатива на синтетичните лекарства. Продуктът е прекрасно допълнение към хранителния режим и спортните активности за понижаване на мазнините в кръвния серум. Освен че намалява триглицеридите и общия холестерол, той повишава добрия HDL холестерол. В допълнение предотвратява слепването на тромбоцитите и оказва имуномодулиращ ефект.

Широкоспектърното действие на продукта се дължи на рационалната комбинация от висококачествени стандартизирани екстракти на:

Всяка една съставка играе важна роля за регулиране на липидите в кръвта.

Продуктът е практически безвреден. Има отлична поносимост при продължителен прием. Наличен е в аптечната мрежа и в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Споделяне