нормални стойности на триглицериди

Нормални стойности на триглицериди – ето как!

За нормални стойности на триглицериди се приемат тези под границата 150 mg/dl. Вижте как да ги постигнете с помощта на няколко чудесни допълнения към хранителния режим.

Канела

Според изследвания, проведени върху гризачи, канелата има способността да регулира не само кръвната захар, но и липидите (включително триглицеридите) в кръвта. Въпреки полезните си свойства ароматната подправка може да бъде токсична за организма в големи дози. Причината за това е веществото кумарин, чиято висока концентрация крие риск от увреждане на бъбреците и черния дроб. С оглед на казаното дотук препоръчителната дневна доза на канела не бива да надхвъря повече от 6 g.

Чесън

Чесънът е едно от най-добрите природни средства, когато става въпрос за грижа за сърдечно-съдовата система и контрол на липидите в кръвния серум. Смята се, че неговите съединения помагат да се предотврати натрупване на холестерол и триглицериди по стените на кръвоносните съдове. Това се свързва с понижен риск от сърдечно-съдови проблеми. За оптимални резултати се препоръчва редовен прием на 1-2 сурови скилидки дневно.

Чай от мандаринови кори за нормални стойности на триглицериди

Следващия път, когато решите да си похапнете мандарини, за нищо на света на изхвърляйте обелките им. Стига да са добре измити те могат да послужат за чай, с чиято помощ да понижите високите нива на триглицеридите в кръвта. За приготвянето на топлата напитка са ви нужни шепа мандаринови кори и 250 ml вода. Запарете обелките във врящата вода за 5 минути. Свалете течността от котлона и я оставете да почине. Прецедете и пийте на малки глътки през целия ден.

Сок от патладжан и краставица

Според популярните вярвания този сок е способен да намали нивата на триглицеридити в кръвта до нормалните им стойности. За да го направите, се нуждаете от ½ патладжан, 1 краставица и 125 ml вода. Обелете зеленчуците, нарежете ги на едро и ги сложете в блендера. Добавете водата и разбийте съставките до получаване на еднородна смес. Пийте на закуска поне 3 пъти седмично.

Мощен природен продукт за нормални стойности на триглицериди и холестерол в кръвта

Липибор / Lipibor® е разумна природна алтернатива на широко прилаганите статини. Той прекрасно допълва хранителния режим и спортните активности за понижаване на липидите в кръвта. Успешно се прилага за понижаване на триглицеридите и общия холестерол (LDL и VLDL), и повишаване на добрия HDL холестерол. Това обаче не е всичко! Продуктът предотвратява слепването на тромбоцитите и има имуномодулиращ ефект. Широкоспектърното му действие се дължи на рационалната комбинация от екстракти на поликозанол, ниацин и бета-глюкан. Съставките щателно са проучени по отношение на своята ефективност и безопасност. Взаимно се допълват и усилват действието си.

Продуктът има отлична поносимост и е подходящ за всекидневен прием. Дозира се по 1 капсула по време на вечеря или преди лягане. Положителните резултатити обикновено са налице 6-8 до 12 седмици след началото на приема.

borola
Споделяне