висок холестерол

Срещу висок холестерол – най-подходящите спортни активности

Спортът е мощно оръжие срещу висок холестерол. Разберете кои спортни активности трябва да включите в арсенала си, за да вкарате мастната субстанция в норма, и как с изцяло природно средство да усилите ефекта от тренировката.

Най-ефективните физически натоварвания срещу висок холестерол

Енергично ходене

Ходенето с бързо темпо е отличен начин за справяне с високия холестерол. А ето и най-добрата новина – то може да се практикува навсякъде и по всяко време. За да извлечете максимална полза от тренировката, е необходимо:
• да се стремите пулсът да е около 120 удара в минута
• да се движите непрекъснато в продължение на минимум 30 минути
• да практикувате тази спортна активност най-малко 3 пъти седмично

Бягане

В случай че ходенето е прекалено монотонно и отегчително за вас, можете да заложите на бягането, за да преборите високия холестерол. Запомнете: не е необходимо да пробягвате километри, за да понижите нивото на липопротеините с ниска плътност (LDL). Ако сте начинаещ, започнете с 10-минутно бягане на ден и постепенно увеличавайте продължителността на 20-30 минути. Не забравяйте да загреете с ходене преди тренировката. Непременно се сдобийте с подходящи спортни дрехи и обувки, гарантиращи оптимален комфорт при движение.

Плуване

Плуването осигурява висок калориен разход и е особено препоръчително за хората, които искат да свалят бързо високия холестерол. Добрата техника е решаваща за постигането на оптимален резултат. При проблеми с гръбнака или кръста, непременно трябва да се консултирате със специалист, който да ви посочи кой плувен стил е най-подходящ за вас.

Танци

Освен че са много забавни, танците са изключително ефикасни за редуциране нивото на високия холестерол. Ето защо специалистите приканват по-често да се развихряте под ритъма на музиката. Независимо дали ще организирате танцувална вечер вкъщи или в някой клуб ползата ще е еднаква. Движейки се под звуците на любимите си песни, неизменно ще се заредите със здраве и енергия. Ако имате нестихващо желание за танци и сте решили да свалите холестерола за отрицателно време, не пропускайте възможността да се запишете в танцувална школа.

100% натурално средство, което многократно усилва ефекта от спорта при висок холестерол

За да остане по-бързо проблемът с високия холестерол в миналото, специалистите у нас приканват спортът да се комбинира с подходяща диета и с приема на Липибор / Lipibor®. Tози изпитан природен продукт успешно се използва за нормализиране нивото на липиди в кръвта. Силата му се дължи на рационалната тройна комбинация от стандартизирани екстракти на Поликозанол, Ниацин и Бета-глюкан, които имат ключова роля за регулиране на холестерола. Благодарение на перфектното взаимодействие на активните съставки Липибор понижава „лошия“ (LDL) и повишава „добрия“ (HDL) холестерол. По този начин намалява риска от образуване на атеросклеротични плаки и развитие на атеросклероза. Има отлична поносимост и е напълно безопасен. Няма данни за странични ефекти и нежелани реакция дори при продължителна употреба.

borola
Споделяне