повишен LDL

Повишен LDL холестерол – планинското изкачване помага!

Редовното ходене по планини и неравен терен помага при повишен лдл холестерол. От полза е и за кръвната захар. Това установява проучване на научноизследователския институт VIVIT към университетската болница в австрийския град Фелдкирх.

Повишен LDL, висока кръвна захар и ползата от ходене по планини

Изследването е проведено сред 45 души през лятото. В продължение на 16 седмици учените проследяват ефекта от мускулната работа върху нивото на липидите (мазнините) и на глюкозата (захарта) в кръвта.

От анализа на резултатите става ясно, че количеството мазнини (холестерол и триглицериди) в кръвния серум намалява при изкачване. Контролираното спускане на свой ред води до понижаване на притока на кръв към мускулите.

В частност изследователите установяват, че:

  • планинското изкачване спомага за редуциране на кръвните липиди
  • спускането по неравен терен допринася за понижаване на кръвната захар

„Когато говорим за контролирана тренировка нямаме предвид високоинтензивни спортове, а редовна физическа активност като ходене с контрол над пулса“. Уточнението прави проф. Хайнц Дрексел, който е директор на научноизследователския институт VIVIT. Той посочва, че „лошият“ LDL холестерол намалява средно с 10% при участниците, които показват най-голямо постоянство в тренировките.

По думите му това идва да покаже, че хората с високи нива на холестерол биха могли да подобрят здравословното си състояние с редовно изкачване на планини.
По отношение на изненадващите резултати, касаещи нивото на кръвната захар при спускане по неравен терен, проф. Дрексел е обнадежден, че те откриват нови възможности за превенция и лечение на заболявания, свързани с високо ниво на глюкоза в кръвта като диабет.

Данните от проучването сочат понижение средно с 2% на кръвната захар. „Това на пръв поглед не е кой знае какво. Резултатите обаче са красноречиви – контролираното спускане по неравен терен е свързан с по-добър метаболизъм на кръвната захар“. Това казва в заключение Питър Лангер, който е един от изследователите в проучването.

Наши специалисти препоръчват при повишен LDL холестерол планинското изкачване да се комбинира с прием на Липибор / Lipibor®.

Продуктът представлява оригинална комбинация от природни съставки, разработена за понижаване на „лошия“ и повишаване на „добрия“ холестерол в кръвта.

Всяка капсула съчетава силата на:

  • Поликозанол (Policosanol) – 10 mg
  • Ниацин (Niacin) – 10 mg
  • Бета-глюкан (Beta-glucan) – 300 mg

Активните съставки са под формата на стандартизирани екстракти. Качеството на продукта е проверено и гарантирано. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Поносимостта е отлична дори при продължителна употреба.

Благодарение на своя природен произход продуктът е подходящ за диабетици, хора на преклонна възраст и пациенти с понижена чернодробна функция. Може да бъде закупен от аптеките в страната или да бъде поръчан на атрактивна цена от сайтът на онлайн магазин МоМо.

borola
Споделяне