омега 3 за високи триглицериди

Омега 3 за високи триглицериди – наистина има ефект!

Приемът на омега 3 за високи триглицериди е работеща стратегия. И още в началото поясняваме – тук не става въпрос за самолечение с рибено масло. Има се предвид употреба на предписани лекарства с омега 3 мастни киселини. Ново изследване го потвърждава.

Омега 3 за високи триглицериди се препоръчва от Американската кардиологична асоциация (AHA) в издаваното от нея сп. Circulation

Експертите от Асоциацията са стигнали до извода, че:

  • лекарствата с рецепта, съдържащи омега 3 мастни киселини, понижават нивото на триглицеридите с 20-30% при болшинството хора, които се нуждаят от лечение

„Проведохме анализ на данни от 17 рандомизирани контролирани клинични проучвания за високите нива на триглицериди (т.нар. хипертриглицеридемия). В резултат заключихме, че ежедневният прием на 4 грама от всяко от съществуващите лекарства с омега 3 мастни киселини понижава триглицеридите. И още – че въпросните медикаменти могат да се приемат едновременно със статините за висок холестерол“. Думите са на д-р Ан Скулас-Рей, която е асистент във Факултета по науки за храненето в Университета на Аризона (САЩ).

Под „съществуващи лекарства“ д-р Скулас-Рей визира две лекарствени средства с омега 3. Едното комбинира в състава си двете омега 3 мастни киселини – EPA (ейкозапентаенова киселина) и DHA (докозахексаенова киселина). Другото съдържа само EPA. Двата медикамента не са сравнявани директно. Именно поради това специалистите не отдават предпочитание на едното пред другото.

Д-р Скулас Рей е категорична, че…

  • хората с високи триглицериди не бива да се самолекуват с хранителни добавки с рибено масло, което е източник на омега-3

„Много хранителни добавки, съдържащи омега 3 мастни киселини, не са одобрени от Агенцията за контрол на храните и лекарствата (FDA) на САЩ. Ето защо те не трябва да се използват като алтернатива на лекарствата с рецепта, съдържащи омега 3. Още по-малко в дългосрочното лечение за намаляване на високи нива на триглицериди“, предупреждава д-р Скулас Рей.

Освен омега 3 за високи триглицериди помага и…

Липибор / Lipibor® – изцяло природен продукт с благоприятно въздействие върху нивото на холестерола и триглицеридите в кръвта. Ефектът му е доказан в проучвания и в практиката. В състава му влизат прецизно дозирани количества екстракти от:

  • Поликозанол (Policosanol) – 10mg
  • Ниацин (Niacin) – 10mg
  • Бета-глюкан (Beta-glucan) – 300mg

Всяка една от съставките има отношение към регулиране на липидите (мазнините) в кръвния серум. В комбинация с останалите две допълва и усилва своето полезно действие.

Продуктът е неизменно допълнение към промяната в храненето, двигателната активност и начина на живот. Има удобен прием. Дозира се по 1 капсула по време на вечеря или преди лягане. При нужда дозата може да се увеличи до 2 капусли дневно – по 1 обед и вечер. Положителен ефект върху контрола на липидите е налице 6-8 до 12 седмици след началото на приема.
Търсете в аптеките или поръчайте още сега от сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola
Споделяне