стойности на холестерол

Високи стойности на холестерол – ограничете сладките храни

Повишените стойности на холестерол обикновено се свързват с нездравословно хранене и прекомерен прием на мазни храни. Оказва се обаче че тази взаимовръзка е вярна само донякъде. За поддържане на висок холестерол допринася и редовното хапване на сладки храни и особено на такива с добавени захари, като торти, пайове и други сладкиши.

По-малко сладко – по-ниски стойности на холестерол

Колкото по-малко се разчита на десерти, включващи процесирани сладкиши, толкова по-малък е рискът от поява на висок лош холестерол и на триглицериди над нормата. Хубавото е, че опасността от подобни проблеми с кръвния липиден профил може да се елиминира без да се налага човек да се лишава от десерт и похапване на нещо сладко. Просто трябва да се разчита на принципите на здравословно хранене и вместо на полуфабрикати и други изкуствени сладкиши да се консумират такива без допълнително добавени захари или пресни плодове например. Тази здравословна стъпка може да доведе до отчетливо намаляване на стойностите на холестерола.

Как захарите създават риск от проблеми с холестерола?

Захарите (въглехидратите) са най-бързо усвоимите хранителни вещества, които постъпват в организма ни. Характерно е, че изкуствено добавените към сладкарските продукти захари се намират в максимално удобна за усвояване от организма форма. Това води до бързо насищане на кръвта с глюкоза. Ако не е налице висока физическа активност и повишени енергийни нужди, организмът трансформира излишните въглехидрати в мазнини. Те преминават в кръвта и се транспортират на различни места в организма за складиране в мастните депа. По този начин се стига до повишаване на липидния профил.

Ограничете сладкото и приемайте Липибор за нормални нива на холестерол

Въздържането от прекомерен прием на захари допринася за това да не се повишават допълнително нивата на холестерол в кръвта. За смъкването им до нормални стойности обаче е необходима допълнителна мярка. С тази цел препоръчваме няколкомесечен прием на Липибор / Lipibor®. Една капсула Липибор дневно, или 2 при случаите на прекалено високи стойности на холестерол, помагат за поддържане на нормален липиден профил и намаляване на риска от атеросклероза и други сърдечно-съдови заболявания.

Ybilei_20-god_Borola_1

borola
Споделяне