храни за прочистване на кръвоносните съдове

Топ храни за прочистване на кръвоносните съдове

В настоящата статия ще посочим най-добрите храни за прочистване на кръвоносните съдове, които да включите в диетата си. Те ще ви помогнат по напълно естествен начин да почистите плаките по стените на най-големите кръвоносни съдове и да се предпазите от сърдечно-съдови заболявания.

Чесън – сред най-добрите родни храни за прочистване на кръвоносните съдове

Чесънът често присъства на родната трапеза, и с право. Освен заради особения вкус, българите го предпочитат и заради мощните му лечебни свойства. Чесънът показва завидни качества за намаляване на високото кръвно налягане, понижаване на холестерола и почистване на артериалните шлаки. Консумацията му също така помага за нормализиране нивата на кръвна захар и може да стимулира здравословното отслабване.

Аспержи

Аспержите са топ зеленчук за почистване и поддържане на кръвоносните съдове. Те имат богато съдържание на фибри и минерали, които понижават кръвното налягане и предпазват от образуване на тромби. Консумацията им стимулира производството на антиоксиданта глутатион, който намалява възпалението и оксидативния стрес. Аспержите съдържат още фолиева киселина (витамин B9) и алфа-линоленова киселина. Те предотвратяват втвърдяването и стесняването на просвета на артериите.

Домати

Вкусните зеленчуци съдържат добро количество ликопен. Този каротеноиден пигмент помага за редуциране нивата на LDL холестерол и триглицериди. Доматите са богати и на фибри. Ежедневната консумация на влакнини спомага за изчистване на кръвоносните съдове от натрупаните плаки.

Пълнозърнести храни за прочистване на кръвоносните съдове

Ако искате да поддържате нормално тегло, намалите кръвната захар и контролирате холестерола, заменете белия хляб с пълнозърнест. Пълнозърнестите продукти имат високо съдържание на водоразтворими фибри. Те се свързват с излишния холестерол в храносмилателния тракт и го извеждат от организма. Тези храни съдържат и магнезий. Минералът помага за разширяване на кръвоносните съдове и поддържане на нормални нива на кръвно налягане.

Портокали и лимони

Портокалите съдържат много антиоксиданти, които подобрят функцията на кръвоносните съдове. Те са богати и на пектин – популярна влакнина, която понижава холестерола. Проучвания показват, че консумацията им може да намали високото кръвно налягане в спокойно състояние.

Лимоните подпомагат функцията на сърцето, заздравяват и прочистват кръвоносните съдове. И двата вида цитрусови плодове съдържат много витамин C, който укрепва артериите и ги предпазва от запушване.

Още едно природно средство, което да се комбинира с консумацията на храни за прочистване на кръвоносните съдове

За да прочистите успешно плаките по големите кръвоносни съдове, спазвайте здравословна диета, богата на посочените храни, и приемайте Липибор / Lipibor®. Той е мощно средство за поддържане на нормални нива на холестерол и триглицериди в кръвта. Съдържа рационална комбинация от три съставки с натурален произход – екстракти от поликозанол, бета глюкан и ниацин. Активните вещества съдействат за изчистване на натрупаните плаки по кръвносните съдове. Оказват качествен контрол на общия холестерол, като намаляват LDL холестерола и триглицеридите, и повишават нивата на HDL холестерола. По този начин защитават от развитие на атеросклероза и други сърдечно-съдови заболявания.

Продуктът има безотказен ефект и може да се приема от диабетици, хора, страдащи от чернодробни заболявания и такива на преклонна възраст. Приема се по 1 капсула вечер, след вечеря или преди лягане. При необходимост може да се добави още 1 каспула на обяд.

borola
Споделяне