храни за намаляване на холестерола

Супер полезни храни за намаляване на холестерола

Консумацията на храни за намаляване на холестерола е най-ефективният природосъобразен начин за подобряване на здравословното състояние. В редовете по-долу ще предложим супер храни с мощен ефект за сваляне на високите нива на мастната субстанция в кръвта.

Храни за намаляване на холестерола, богати на ненаситени полезни мазнини

Премахването на наситените мазнини от диетата е идеален начин за намаляване нивата на холестерола и предпазване на сърцето. Следващата стъпка е замяната на вредните мазнини с ненаситените им полезни алтернативи. Към тях спадат растително олио, авокадо, семена и сурови ядки, и мазните риби. Рибеното масло се счита за един от най-богатите източници на омега-3 мастни киселини. За да се възползвате от полезните свойства на тези ненаситени мазнини, се стремете да консумирате риба два пъти седмично. Подходящи видове риба за хората с висок холестерол са сардини, херинга, сьомга, пъстърва и скумрия.

Плодове и зеленчуци

Редовното включване на сурови плодове и зеленчуци в менюто намалява риска от сърдечно-съдови проблеми, инсулт и някои злокачествени заболявания. Плодовете и зеленчуците почти не съдържат мазнини и са с ниска калорийна стойност. Това ги прави идеални за малка закуска между храненията за хората, които се стремят да свалят излишното тегло. Тези природни дарове са богати и на фибри. За влакнините се знае, че имат способността да спомагат за намаляване нивата на холестерола. Фибрите възпрепятстват холестерола да бъде абсорбиран от червата и освободен в кръвта. Бобови култури, сладък картоф, бамя, броколи, ябълки, ягоди и сини сливи – тези натурални вкусотии трябва да консумирате, за да преборите холестерола.

Овес и ечемик – супер храни за намаляване на холестерола и поддържане на добро здраве

Овесът и ечемикът са зърнени храни с високо съдържание на фибри и по-специално на бета глюкани. Последните са вид водноразтворими фибри с изключителни ползи за здравето. При консумация на бета глюкан се формира гелообразна структура, която се свързва с богатите на холестерол жлъчни киселини в червата. Това спомага да се намали количеството холестерол, което се абсорбира от червата и се отлага в кръвния поток.

Соя и соеви продукти

Соята и храните, произвеждани от нея са отлично допълнение към здравословната диета. Те съдържат богато разнообразие от витамини, минерали и висок процент протеини, и са бедни на мазнини. Със соя и соеви продукти можете да замените тлъстото месо и пълномаслените млечни продукти, за да намалите нивата на холестерола си.

Още една природна алтернатива за намаляване на холестерола

Както вече научихте, бета глюканът е едно от най-добрите, напълно натурални средства за ефективно намаляване на високите нива на холестерол в кръвта. Набавете си оптимално количество висококачествен бета глюкан, в комбинация с още две мощни природни средства за намаляване на холестерола – ниацин и поликозанол, чрез прием на Липибор / Lipibor®. Благодарение на съчетанието си от взаимнопотенциращи се съставки, продуктът спомага за трайно намаляване на нивата на LDL холестерола и триглицеридите. Приемът му съдейства за предпазване от запушване на артериите и развитие на атеросклероза. Идеално средство за допълване на здравословната диета за сваляне на високия холестерол и поддържане на добро здраве. Продуктът може да се съчетава и с други медикаменти за намаляване на холестерола. Не притежава странични ефекти. Удачен е за прием при диабетици и хора с понижена чернодробна функция.

borola
Споделяне