холестерол храни

Полезни храни, които имат високо съдържание на холестерол

Здравословните храни, считани за полезни, също могат да имат високо съдържание на холестерол. Ето защо при повишени нива на холестерол в кръвта или наличие на сърдечно-съдов проблем с тяхната консумация трябва да се внимава. При някои хора може да се наложи приемът на тези храни да се намали, а при други – напълно да се преустанови. Вижте кои са полезните храни, съдържащи доста холестерол, с които да имате едно на ум, ако страдате от висок холестерол:

Яйца – първи сред полезните и „спорни” храни с високо съдържание на холестерол

Яйцата са полезни и това е факт. Обаче е и истина, че жълтъците им съдържат доста холестерол. Едно яйце съдържа около 186 мг холестерол – повече от половината от препоръчваното дневно количество. И докато консумацията на яйца при доказано висок холестерол не се забранява, с нея трябва да се внимава. Специалистите препоръчват на ден да се приема средно по 1 цяло яйце, което няма да навреди на нивата на холестерола в кръвта. Можете да включите към диетата си само белтъци, за да държите холестерола под контрол.

Пълномаслени млечни продукти

Млечните продукти, произведени от пълномаслено мляко, са богати на холестерол. Към тях спадат високомаслените сирена, пресни млека, йогурт, сметана. Не прибягвайте към всекидневната им консумация, ако страдате от висок холестерол. Най-удачно е да ги замените с нискомаслените им алтернативи, за да не се лишавате от множеството полезни качества.

Морски деликатеси като полезни храни, богати на холестерол

Сардините, скаридите, мидите и раците са любими на мнозина морски деликатеси, които са много полезни, но и имат богато съдържание на холестерол. За това не са подходящ избор за хората, които искат да намалят холестерола си. Кога могат да присъстват в менюто ви обсъдете с лекуващия си лекар.

Месо от органи

Месото от органи, като дроб и сърце, е много хранително, но и съдържа много холестерол. Месото от органи доставя на организма необходими количества желязо, витамини от група B и други важни вещества. Но не е добър избор за хората с повишен холестерол. За това е добре да се консумира с повишено внимание. Същото важи и за парчетата животинско месо с тлъстини.

Естествен терапевтичен подход за траен контрол на високия холестерол

Диетата е неизменна част от мерките за намаляване на високия холестерол. В ежедневното хранене не бива да присъстват вредни холестеролни храни, а с полезните, съдържащи повече холестерол, трябва да се внимава. Друга важна стъпка за траен контрол на холестерола е прием на Липибор / Lipibor®. Това е природен продукт, който способства за сваляне на високия холестерол и триглицериди, и поддържане на нормалните им нива в кръвния серум. Този ефект е възможен, благодарение на прецизно разработената комбинация от висококачествени стандартизирани екстракти на бета глюкан, ниацин и поликозанол. Това са напълно натурални вещества, всяко с важна роля за регулиране на холестерола.

Продуктът помага за повишаване нивата на „добрия” HDL холестерол, понижаване на „лошия” LDL холестерол и намаляване на триглицеридите. Допринася за поддържане на добро сърдечно-съдово здраве и пази от развитие на атеросклероза. Може да се приема от диабетици, хора с чернодробни заболявания и хора на преклонна възраст. Не крие рискове за здравето.

borola
Споделяне